Onderwijs- en privacywetten zijn soms met elkaar in conflict, willekeur dreigt

11.04.24
Mbo-instellingen mogen alleen persoonsgegevens van studenten verwerken als ze daarbij rekening houden met onderwijs- én privacywetgeving. Maar die wetten zijn soms met elkaar in conflict, blijkt uit het promotieonderzoek van Maud van Erp.
Deel bericht

Minder les en toch versnellen: het kan op het Tabor College d’Ampte

11.04.24
Het Tabor College d’Ampte biedt twee technische opleidingen met een doorlopende leerroute naar het mbo. Op het rooster staan minder uren voor biologie en wiskunde, en het vak drama ontbreekt. Zo komt meer onderwijstijd vrij voor de technische vakken en daardoor doen de leerlingen al in het derde jaar eindexamen in het beroepsgerichte vak.
Deel bericht

Het percentage studenten dat de mbo-studie succesvol doorloopt vertoont een dalende trend.

11.04.24
Elk jaar brengt de MBO Raad een benchmark uit, waarbij de prestaties van de sector in beeld worden gebracht. Dit jaar is het dalende studiesucces het meest opvallende aspect.
Deel bericht

'Waarom is neusspray verslavend?', lessen van Lieke trekken miljoenen kijkers op TikTok

11.04.24
'Heb jij een idee waarom neusspray zo verslavend is?' Met een prikkelende vraag zet Lieke Merkens (30) een paar studenten van mboRijnland aan het denken. De docent verpleegkunde doet dat in een filmpje op TikTok, dat al bijna een miljoen keer is bekeken. 'Dit vervangt niet het huidige onderwijs, maar het is zeker wel een aanvulling.'
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)