MBO Raad wil mobieltjes weren uit de klas, belangenorganisatie is kritisch

22.04.24
De MBO Raad wil mobieltjes weren uit de klas op mbo-scholen. Sinds dit jaar geldt op middelbare scholen al een telefoonverbod en de brancheorganisatie pleit voor soortgelijke regels op het mbo, schrijft Trouw. Voorzitter van de MBO Raad Adnan Tekin zegt in de krant dat "we als sector onze verantwoordelijkheid moeten nemen.
Deel bericht

MBO Raad: doe aangifte bij diplomafraude

22.04.24
SBB en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben alarmerende signalen ontvangen over misstanden in de zorgsector. Minister Dijkgraaf heeft de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van deze signalen, die wijzen op fraude met diploma's, Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG's) en beoordelingen van stages in de sectoren Zorg & Welzijn.
Deel bericht

Heeft Andrew Tate ook een positief effect? "Voor jongens is het ook een complexe wereld"

22.04.24
De controversiƫle Britse influencer Andrew Tate is enorm populair onder met name jonge mannen, maar Tate heeft een keerzijde. Hij zit inmiddels vast op verdenking van seksueel geweld. Hoe kan het toch dat deze influencer een enorme fanbase heeft? "Voor jongens is dit ook een complexe wereld. Zij zijn ook op zoek naar voorbeelden", zegt psycholoog Thijs Launspach in het nieuwe AT5-jongerenprogramma Nu Zijn Wij.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)