OMT-advies aan kabinet: basisscholen en kinderopvang kunnen weer open

30.01.21
Basisscholen en kinderopvang kunnen weer open. Dat staat in het advies van het Outbreak Management Team aan het demissionaire kabinet, dat in handen is van de NOS. Een deel van het kabinet praat morgen in het Catshuis over de coronamaatregelen.
Deel bericht

Vijf vragen over de coronavarianten

30.01.21
Door de komst van nieuwe coronavarianten heeft het kabinet gekozen voor strengere maatregelen, zoals de avondklok. Hoe zit het nu met die varianten? NEMO Kennislink geeft antwoord op vijf vragen.
Deel bericht

Met verrekijker en pen klaar voor Tuinvogeltelling, 'Leerzaam en vooral erg leuk'

30.01.21
Veel mensen zitten dit weekend voor het raam klaar met verrekijker, pen of tablet, voor de 18e editie van de Nationale Tuinvogeltelling. Die is gisteren al begonnen duurt tot en met morgen. Deelnemers wordt gevraagd om een half uur lang het aantal vogels in hun tuin of balkon te tellen.
Deel bericht

PO-Raad: Kinderen hebben jaren bijles nodig om achterstand in te halen

30.01.21
Leerlingen die door de tijdelijke scholensluiting een onderwijsachterstand hebben opgelopen moeten twee tot drie jaar extra aandacht, zoals bijles, op school krijgen. Dat zegt PO-Raad-voorzitter Rinda den Besten in gesprek met NU.nl.
Deel bericht

Ruim 40 organisaties komen met ‘10 punten plan’ voor het veilig openstellen van scholen

30.01.21
We zijn het als land verplicht aan de leerlingen om breder en creatiever te kijken naar veilige alternatieven voor scholensluiting. Op sommige plekken vinden er al alternatieven plaats, maar dit is niet voor iedereen bereikbaar. Het onderwijs heeft vaak de handen te vol om hier plannen voor te maken of deze te implementeren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)