Robot Robbie helpt leerkrachten een handje in de klas

17.02.17
Robotisering is volgens verschillende wetenschappers dé ontwikkeling van de toekomst. Het onderwijs zou ook weleens een (robot)handje hulp kunnen gebruiken. Robot Robbie bracht daarom een bezoekje aan basisschool Kortland in Krimpen aan den IJssel.
Deel bericht

Tekenaar Dick Bruna (89) overleden

17.02.17
Dick Bruna is gisteravond in zijn slaap overleden in zijn woonplaats Utrecht. De tekenaar die vooral bekend werd van Nijntje is 89 jaar geworden.
Deel bericht

Onderwijs, leerlingen en ouders vragen Kamer curriculumherziening niet stil te zetten

17.02.17
Onderwijs-, leerling- en ouderorganisaties hebben in een gezamenlijke brief een dringend beroep gedaan op de Tweede Kamer om steun te geven aan een voorstel om een volgende stap te zetten richting een herziend curriculum.
Deel bericht

'Dyslexie schuld van onderwijs? Volstrekte onzin'

17.02.17
Volgens het Algemeen Dagblad geven drie hoogleraren het onderwijs de schuld van het hoge aantal kinderen met dyslexie. Twee van hen, van wie één geen hoogleraar blijkt te zijn, ontkennen deze conclusie te hebben getrokken. Is het onderwijs echt de schuldige?
Deel bericht

Spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs erkend door inspectie

17.02.17
IBBO Barnsteen staat voor Ik Ben Bewust Onderwijs en is een spirituele school voor kinderen en jongeren van 4 tot 18+ jaar.
Deel bericht

Lessen in burgerschap moeten ook buiten schoolmuren plaatsvinden

17.02.17
Over burgerschap is veel op te steken bij vrijwilligersorganisaties, stelt een bijzondere coalitie van NOC-NSF, CJP en de Nationale Jeugdraad.
Deel bericht