Werkdruk kan ook hoog zijn in kleine klas

16.02.17
'Werkdruk ligt niet (alleen) aan de groepsgrootte. Sommige groepen van 16 leerlingen zijn pittiger dan sommige groepen van 30 leerlingen', zegt staatssecretaris Dekker.
Deel bericht

'Veel kinderen zijn zichzelf kwijtgeraakt'

16.02.17
Van kinderen wordt voortaan zo veel gevraagd dat ze soms niet meer 'zichzelf' kunnen zijn, constateren Francis Jochems en Evelin van Schijndel uit Gemert. De invoering van passend onderwijs draagt daar ook niet altijd aan bij, vinden ze.
Deel bericht

Dyslexie bestaat, maar slecht leesonderwijs ook

16.02.17
Niet alle dyslexie wordt veroorzaakt door slecht onderwijs maar de plotselinge groei van dyslexie heeft er wel mee te maken, schrijft Aryan van der Leij.
Deel bericht

Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel publiceren gezamenlijk nieuwe kinderboekenserie

16.02.17
De drie succesvolle auteurs hebben hun krachten gebundeld en komen als schrijversgenootschap De Lachende Zaag met een reeks IJzersterke Verhalen. Ze leggen zich gezamenlijk toe op het schrijven en verspreiden van nieuwe en oude IJzersterke Verhalen. Waarom? Omdat er nog steeds kinderen zijn die IJzersterke Verhalen nodig hebben!
Deel bericht

Verleid scholen tot mediakunst

16.02.17
Tablets, gps, telefonie, computer- en videogames. Scholen zijn weliswaar aardig toegerust in het werken met digitale middelen, maar niet om die effectief te gebruiken voor creativiteitsontwikkeling. Ben Kamphuis laat op Cultureel Kapitaal zien hoe het anders kan.
Deel bericht

‘ADHD is gewoon een hersenziekte’

16.02.17
ADHD’ers hebben kleinere hersenen. Volgens het Radboudumc moeten we daarom spreken van een hersenziekte.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)