De Droomdenker: lees- en werkboek over hoogebegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken

03.04.17
Wouter heeft een levendige fantasie, maar daar zie je aan de buitenkant weinig van. Hij werkt in zijn hoofd aan raadsels en uitvindingen... en hij schrikt van de juf die roept dat hij moet opletten. ‘De droomdenker’ is een hartverwarmend verhaal voor een kijkje in het hoofd van een hoogsensitieve, hoogbegaafde beelddenker.
Deel bericht

Vijf partijen: Regel 16 uur opvang voor ieder kind

03.04.17
De vijf grote landelijke organisaties in de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk, het sociaal werk, de gemeenten én de PO-Raad vragen een nieuw kabinet om voor alle kinderen tot 4 jaar een ontwikkelrecht van 16 uur per week te introduceren.
Deel bericht

Autismevriendelijkheidsprijzen uitgereikt

03.04.17
Op zondag 2 april heeft de NVA de Autismevriendelijkheidsprijzen 2017 uitgereikt in het Papageno Huis in Laren aan Adri Ligtvoet en Joke ten Dam.
Deel bericht

Aanbieding petitie tegen overvolle klassen

03.04.17
De aanbieding van de petitie tegen overvolle klassen op maandag 3 april zal niet onopgemerkt voorbijgaan. LIA zal speciaal voor de gelegenheid een glazen klaslokaal plaatsen op het Plein in Den Haag.
Deel bericht

'Het is cruciaal dat kinderen met nieuws leren omgaan'

03.04.17
"Leerlingen zitten vol met complottheorieën en geloven de media en de overheid niet meer! Dit is heel zorgelijk. Ik ben zeker één op de drie lessen bij maatschappijleer of geschiedenis bezig met het ontkrachten hiervan."
Deel bericht

Koks, onderwijzers en artsen ervaren hoogste werkdruk

03.04.17
Koks, artsen, juristen, leerkrachten in het basisonderwijs en managers in de zakelijke en administratieve dienstverlening voelen de hoogste werkdruk. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS, dat de werkdruk in veel voorkomende beroepen onderzocht.
Deel bericht

'Loten voor school schrikt ouders af'

03.04.17
De populaire scholen in Den Haag lijken iets minder in trek. Slechts de helft van de acht scholen die vorig jaar moest loten, hoefde dat dit jaar weer te doen. Mogelijk lieten ouders zich afschrikken door 'lotingscholen' en kozen ze liever voor meer zekerheid van een plek.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)