'Kind moet kunnen vallen zonder dat ouder zegt: oh, je designbroek!'

31.03.17
"Pas op, kijk uit, doe voorzichtig, dat is gevaarlijk!" Hoe vaak zeg je dit eigenlijk als ouder tegen je kind? "Veel vaker dan je denkt", zegt Saskia Kloet van VeiligheidNL.
Deel bericht

Haal seksuele voorlichting uit het basisonderwijs (opinie)

31.03.17
Het is het exclusieve recht van ouders om te beslissen wanneer, hoe en óf hun kinderen seksuele voorlichting krijgen, betoogt Michiel Klinkhamer.
Deel bericht

Bijzonder onderwijs eist 8 ton van Groninger gemeenten

31.03.17
Het bijzonder onderwijs in Groningen claimt ruim 8 miljoen euro van gemeenten. Ze vinden dat openbare scholen financieel zijn bevoordeeld.
Deel bericht

Het jaar 2020: Heel Nederland Mediawijs

31.03.17
De Nationale Academie voor Media en Maatschappij is al jaren bezig om mensen te empoweren in hun gebruik van de media. De 2020 campagne heeft tot doel het versnellen van mediawijsheid-initiatieven in Nederland.
Deel bericht

Succes passend onderwijs staat of valt met leerkracht voor de klas (opinie)

31.03.17
Onderwijs op maat voor elk kind, ongeacht zijn talenten of beperkingen. Dát uitgangspunt van het nieuwe didactische concept ”passend onderwijs” in het basisonderwijs heeft nooit ter discussie gestaan.
Deel bericht

Vanaf 1 april verzuim melden bij DUO

31.03.17
In navolging van het vo en mbo, zijn per 1 april ook alle scholen in het primair onderwijs aangesloten op het Verzuimregister van DUO. Alle ongeoorloofd verzuim moet via het leerlingadministratiesysteem (LAS) gemeld worden bij DUO.
Deel bericht

In 1996 tekenden kinderen mooier dan nu

31.03.17
Ze hebben minder details, minder perspectief en zijn streep-achtiger: tekeningen van schoolkinderen. Die hebben een stuk lagere kwaliteit dan de tekeningen van twintig jaar geleden, concludeert de Onderwijsinspectie na vergelijkend onderzoek.
Deel bericht

Met zes weken hebben we de kortste zomervakantie van heel Europa

31.03.17
Nederlandse kinderen hebben de kortste zomervakantie van heel Europa. Waar kinderen in landen als Kroatië, Bulgarije en Italië in het basis- en voortgezet onderwijs maar liefst 12+ weken zomervakantie hebben, hebben Nederlandse kinderen maar 6 weken zomervakantie. Ook in totale vakantiedagen ligt Nederland met 59 dagen ver onder het Europese gemiddelde van 73.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)