‘Verkleinen van klassen weinig effectief’

12.04.17
Het substantieel verkleinen van de klassen kan tot stijging van de leerprestaties leiden, maar het is effectiever en efficiënter om andere maatregelen te nemen. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Sander Dekker van OCW in reactie op vragen uit de Tweede Kamer.
Deel bericht

Studenten: jaar langer naar basisschool

12.04.17
Leerlingen worden te vroeg gedwongen keuzes te maken. Daarom zou het basisonderwijs met een jaar verlengd moeten worden. Bovendien zouden alle leerlingen minstens tot hun achttiende in het middelbaar onderwijs gehouden moeten worden. Dat stellen de studentenorganisaties JOB, ISO en LSVb.
Deel bericht

Schooltijden zijn onhandig, maar ouders klagen er niet over

12.04.17
School- en werktijden sluiten slecht op elkaar aan. Waarom spreken ouders scholen daar niet op aan?
Deel bericht

Hoger salaris leraar voor goed onderwijs

12.04.17
Een hoger lerarensalaris is van groot belang voor goed onderwijs, stelt de PO-Raad, de sectororganisatie voor het basisonderwijs, in een reactie op het rapport van de Inspectie van het Onderwijs.
Deel bericht

Grote verschillen tussen scholen, zo scoort jouw basisschool

12.04.17
De Onderwijsinspectie concludeert dat er grote verschillen zijn tussen het onderwijsaanbod op scholen. Hierdoor krijgen niet alle leerlingen even goede kansen. Buurtfacts bracht de eindscores van basisscholen in kaart, zodat de resultaten te vergelijken zijn.
Deel bericht

Autistische Sesamstraat personage Julia gisteren voor het eerst op tv

12.04.17
Het heeft even geduurd, maar het autistische Sesamstraat personage Julia is eindelijk op de televisie verschenen. In een aflevering over autisme maakte Julia gisteren haar debuut in de Amerikaanse versie van Sesamstraat.
Deel bericht

Zorgen bij inspectie en politiek: kwaliteitsverschil tussen scholen veel te groot

12.04.17
Het kwaliteitsverschil tussen scholen in Nederland is te groot. Leerlingen met vergelijkbare capaciteiten scoren op de ene basisschool aanzienlijk hoger op de eindtoets dan op een andere school.
Deel bericht

Christelijke scholen Den Haag zwakken paasviering af

12.04.17
Protestantse en rooms-katholieke basisscholen in Den Haag zwakken het christelijk karakter van hun paasvieringen af om ouders van islamitische leerlingen te behagen. Soms wordt de bovenkant van paasstokken afgebroken als leerlingen niet mogen rondlopen met een kruis.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)