O jee, de eindtoets komt eraan

13.04.17
Laat je niet gek maken door de eindtoets! Dat is de boodschap van juf Ilse Grandia en juf Eline Duisters voor hun leerlingen uit groep 8. Alle kinderen kregen een brief met tips mee om stress te voorkomen.
Deel bericht

Zo kiest u de perfecte school voor uw kind

13.04.17
Het maakt veel uit naar welke school een kind gaat, concludeert de Onderwijsinspectie. Maar het kiezen van de perfecte school is een hels karwei. Drie adviezen.
Deel bericht

De Al Ihsaan-school: van 'zeer zwak' tot een voorbeeld

13.04.17
De islamitische basisschool Al Ihsaan in Lelystad was 'zeer zwak' en is nu bovengemiddeld goed. 'Iedereen is hier directeur.'
Deel bericht

Een nieuw kabinet moet investeren in onderwijs en niet in lastenverlichting (opinie)

13.04.17
Het kan toch nauwelijks anders of het jongste rapport van de onderwijsinspectie is aan de formatietafel gisteren ingeslagen als een bom.
Deel bericht

Taskforce: integreer kinderopvang en onderwijs

13.04.17
Eén organisatie voor kinderopvang en primair onderwijs waar alle kinderen tussen nul en twaalf jaar naartoe gaan. En waar wordt gewerkt met één curriculum, één pedagogische visie en waar medewerkers van verschillende disciplines samenwerken.
Deel bericht

Het Jeugdjournaal wordt twee keer zo lang

13.04.17
De uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal worden na de zomer twee keer zo lang. In plaats van 10 minuten duurt een uitzending dan elke dag 20 minuten.
Deel bericht

Den Haag moet meer en betere leraren vinden (opinie)

13.04.17
De klad komt in het Nederlandse onderwijs. Wie verhoogt de status van de harde werkers voor de klas?
Deel bericht

Onderwijspersoneel zint op acties

13.04.17
Uit een peiling van de Algemene Onderwijsbond blijkt grote actiebereidheid onder onderwijspersoneel. In een enquête onder ruim vijfduizend mensen werkzaam in het onderwijs zegt 91 procent bereid te zijn om actie te voeren als een nieuw kabinet onvoldoende investeert in onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)