Trump versoepelt regels voor gezondere schoollunches Michelle Obama

02.05.17
Amerikaanse scholen hoeven toch niet de hoeveelheid zout in hun schoolmaaltijden te verminderen of meer volkoren producten aan te bieden. Michelle Obama heeft daar hard voor gelobbyd toen haar man nog president was, maar de regering-Trump versoepelt de aanscherping van die regels.
Deel bericht

Microsoft lanceert speciale versie van Windows 10 voor onderwijs

02.05.17
Microsoft heeft vandaag tijdens het Microsoft EDU-evenement een nieuwe versie van Windows 10 geïntroduceerd. De nieuwe Windows 10 S is een gestroomlijnde versie van het bestaande besturingssysteem.
Deel bericht

Nieuw Steunpunt Onderwijs: hulp voor ouders en leerlingen

02.05.17
Er is een nieuw steunpunt voor ouders van leerlingen met een beperking die kiezen voor regulier onderwijs maar daarin vastlopen. Deze ouders kunnen voortaan een beroep doen op het NSGK Steunpunt Onderwijs, voor praktische hulp om de hindernissen te overwinnen.
Deel bericht

CDA wil opa’s en oma’s voor de klas

02.05.17
Het CDA in de Haagse gemeenteraad zou graag zien dat er op basisscholen klassenoma’s en -opa’s worden ingezet.
Deel bericht

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2017

02.05.17
De Vlaamse jonge lezers hebben de beste boeken gekozen. 7.646 lezers van 4 tot 16 jaar lazen de mooiste boeken van het vorige jaar en kozen hun favoriet. De winnende boeken zijn nu bekendgemaakt.
Deel bericht

Techbedrijven strijden om het klaslokaal

02.05.17
Microsoft zou met een cloudversie van Windows 10 voor scholen de strijd met Google en Apple om het klaslokaal willen opvoeren.
Deel bericht

Onderwijs heeft geen mannen nodig voor de problemen van jongens (opinie)

02.05.17
Het onderwijs heeft mannen nodig, dan komt alles goed met de jongens! Een onterechte redenering. Zowel leerkrachten als leerlingen worden vanuit een beperkte blik bekeken, dat van hun geslacht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)