'Inhoud verhaal voor kinderen belangrijker dan vertelvorm'

03.05.17
Voor kinderen maak het niet uit of ze uit een digitaal of een papieren boek lezen. Wetenschappers van de NYU Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development concluderen dat de inhoud veel belangrijker is.
Deel bericht

"Kleuters hebben baat bij digitale prentenboeken"

03.05.17
"Een derde van de kleuters maakt een sprong voorwaarts in leesvaardigheid als ze werken met digitale prentenboeken. Wat mij betreft gaat elke leerkracht hiermee aan de slag." Dat zegt Adriana (Jeanet) Bus, gasthoogleraar bij Taal, Literatuur en Communicatie aan de Vrije Universiteit.
Deel bericht

Toewerken naar inclusief onderwijs is plicht én recht (opinie)

03.05.17
Inclusief onderwijs is een haalbare kaart, mits we de tijd nemen en goed nadenken over wat het betekent voor het speciaal onderwijs, voor leerlingen en voor de scholing van leraren, reageren dr. Neely Anne de Ronde-Davidse en Jaco van den Broek.
Deel bericht

Alle basisschoolkinderen in Rotterdam krijgen programmeerles

03.05.17
TU Delft gaat in samenwerking met Connectis en SIDN alle basisschoolkinderen in Rotterdam leren programmeren. Hiermee spelen ze in op de verschuivingen in de arbeidsmarkt, waar het tekort aan programmeurs groeit en tegelijkertijd door de toenemende automatisering banen verdwijnen.
Deel bericht

‘Investeren in achterstanden vooral op jonge leeftijd effectief’

03.05.17
Begin vroeg met preventie van achterstanden, investeren is vooral op jonge leeftijd effectief. Dat schrijft het Ministerie van Financiën in het rapport ‘Onderwijsachterstandenbeleid: Een duwtje in de rug?’ dat vorige week verscheen.
Deel bericht

Kanshebbers voor de Kinderjury 2017

03.05.17
De kinderen van Nederland hebben gestemd. Welk boek uit 2016 was het allerleukst? De top 5 voor elke leeftijdsgroep is bekendgemaakt.
Deel bericht

Pas op met bonus om leraren te lokken

03.05.17
Het is mogelijk dat het ministerie van OCW bekostiging terugvordert als een school bij de werving van een docent een bonus uitkeert. De cao’s voor het primair respectievelijk voortgezet onderwijs bieden geen grond voor een dergelijke bonus.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)