De Daltonschool is wars van dogma's

17.05.17
Daltononderwijs kent vele gedaanten. In Amsterdam geeft één school op twee manieren daltononderwijs: het Spinoza Lyceum en dependance Spinoza 20first. Alles draait er om de optimale balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid.
Deel bericht

Bij religieuze verplichtingen hoeft een kind niet naar school

17.05.17
Vijf vragen over afwezigheid bij religieuze feestdagen.
Deel bericht

Moeder wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

17.05.17
Een islamitische moeder eist 10.000 euro schadevergoeding én excuses van de Haagse Maria Montessorischool, omdat deze de jaarlijkse klassenfoto inplande tijdens het islamitische offerfeest. Haar twee dochters konden daardoor niet op de foto.
Deel bericht

AOb: Basiszorg leerlingen kan chaos passend onderwijs oplossen

17.05.17
“De chaos rond de geldstromen bij passend onderwijs worden scherp neergezet”, is de reactie van AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen op het snoeiharde rapport van de Algemene Rekenkamer. Volgens de AOb wordt nogmaals duidelijk dat landelijke afspraken over basiszorg - de hulp die iedere school aan elk kind moet kunnen bieden - noodzakelijk zijn.
Deel bericht

Rekenkamer: Besteding geld passend onderwijs groot vraagteken

17.05.17
Het valt niet te achterhalen waar het geld voor passend onderwijs - ruim 2 miljard euro in 2016 - nou precies terechtkomt, en wat het voor leerlingen oplevert. De verantwoording door samenwerkingsverbanden en schoolbesturen laat veel te wensen over, mede doordat de overheid daar te weinig eisen aan stelt. Meer urgentie bij minister Bussemaker van Onderwijs is geboden.
Deel bericht

KPN steunt muziektherapie voor kinderen met autisme

17.05.17
Het KPN Mooiste Contact Fonds en de Stichting Papageno gaan samen een app ontwikkelen om kinderen met autisme onderling en met hun muziektherapeut te verbinden.
Deel bericht

Goede of zwakke school? Kies de school die past bij jouw kind

17.05.17
Een goede school is niet per se de beste en een zwakke school kan ideaal zijn voor je kind. Dat 'goed' en 'zwak' zijn beoordelingen van de onderwijsinspectie. Betrouwbaar instituut, zul je denken. Maar het zit iets anders in elkaar.
Deel bericht

Christelijke onderwijskoepels bezorgd over toekomst artikel 23

17.05.17
Wat gebeurt er in de toekomst met de vrijheid van onderwijs en met de bekostiging van het bijzonder onderwijs? Geen mens die het weet. De voormannen van drie onderwijskoepels uit de gereformeerde gezindte denken dat er niet alleen bedreigingen van buitenaf zijn, maar ook van binnenuit.
Deel bericht

Grote actiebereidheid leden CNV Onderwijs

17.05.17
Als het nieuw te vormen kabinet geen geld vrijmaakt voor meer salaris en minder werkdruk is het volgens 93% van de leden van CNV Onderwijs tijd om actie te voeren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)