Sander Dekker bij Juf Maike in de klas

14.06.17
Staatssecretaris Sander Dekker ging de uitdaging aan om een dag mijn klas te draaien. Afgelopen maandag was het zover. Hij was er van 7.30 – 17.45 uur, net als ik en heeft veel van de taken van een leerkracht mee gemaakt en gezien.
Deel bericht

Crowdfunding voor mini-computers op duizend basisscholen

14.06.17
De Britse omroep BBC kreeg het vorig jaar voor elkaar om in het Verenigd Koninkrijk kinderen op de basisschool te voorzien van micro:bits. Dat zijn mini-computers waarmee ze spelenderwijs kunnen leren wat programmeren inhoudt.
Deel bericht

Stichting van het Onderwijs staat achter het PO-front: investeer meer in onderwijs!

14.06.17
De werkgevers- en werknemersorganisaties verenigd in de Stichting van het Onderwijs staan achter de oproep van het PO-front: investeringen zijn nu nodig voor goed primair onderwijs! Onderwijs is het fundament onder onze samenleving en economie. Daar moeten we structureel in investeren.
Deel bericht

Subsidie voor gescheiden gymmen

14.06.17
De gemeente Den Haag ondersteunt gescheiden gymlessen bij de Islamitische basisschool Yunus Emre. Tot die conclusie komt de PVV nadat de partij ontdekte dat de onderwijsinstelling zelfs 2,5 keer zoveel subsidiegeld krijgt voor een schoolsportcoördinator als aangevraagd.
Deel bericht

School uit? Naar adoptieopa!

14.06.17
Een praatje. Een boodschapje, of eventjes de hond uitlaten. Kinderen in Numansdorp kunnen vanaf volgend jaar een opa of oma adopteren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)