Brabantse school fraudeerde mogelijk met leerlingenaantal

23.06.17
Schoolbestuur 't Nut in Geldrop heeft mogelijk gefraudeerd met de leerlingenaantallen. Dat stellen de lokale fracties van D66 en GroenLinks in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.
Deel bericht

Turkije schrapt 'controversiële en ingewikkelde' evolutieleer op scholen

23.06.17
Turkije heeft op scholen door het hele land de evolutieleer uit lesprogramma's geschrapt. Volgens de Turkse onderwijsbond is de theorie van Darwin betwistbaar, controversieel en te ingewikkeld voor leerlingen.
Deel bericht

Boetes dreigen voor bedrijven en organisaties die laks omgaan met nieuwe privacywet

23.06.17
Veel Nederlandse bedrijven en organisaties lopen vanaf volgend jaar kans op hoge boetes, omdat ze nog niet klaar zijn voor een nieuwe Europese privacywet. Uit onderzoek van consultancybureau PwC onder 350 bedrijven blijkt dat ruim de helft van de bedrijven nog niet serieus begonnen is met de voorbereidingen.
Deel bericht

Juf Ciske (64) durft haar vak niet meer aan te raden: 'Met deze werkdruk is het niet te doen'

23.06.17
Juf Ciske Ligeon (64) is één brok ervaring. Ze staat al bijna haar hele carrière voor de klas. Nog een paar maanden en dan gaat ze met pensioen. Daar ziet ze stiekem wel naar uit. Want het onderwijs is leuk, maar vooral heel zwaar geworden.
Deel bericht

Nieuwe internationale school in Amstelveen

23.06.17
De Indiase keten van internationale scholen Amity opent in september een vestiging in Amstelveen.
Deel bericht

Nieuwe trend: afscheidsfilm groep 8

23.06.17
De zomer is begonnen. Veel basisscholen maken zich op voor de vakantie en zijn druk bezig met de afronding van het schooljaar. Een belangrijk onderdeel daarvan is het afscheid van groep 8. De laatste jaren kiezen steeds meer scholen voor een film in plaats van een musical.
Deel bericht

De Meander uit Assendelft is kampioen schoolvoetbal

23.06.17
De jongens uit groep 7 en 8 van De Meander uit Assendelft zijn Nederlands kampioen schoolvoetbal geworden. In de finale op de KNVB Campus wonnen zij met 2-0 van de Johan Friso-school uit Dordrecht.
Deel bericht

Unesco: Te veel kinderen en jongeren gaan niet naar school

23.06.17
https://www.trouw.nl/home/unesco-te-veel-kinderen-en-jongeren-gaan-niet-naar-school~a21839de/
Deel bericht

Veroordeling badmeesters zet scholen en zwembaden op scherp

23.06.17
De veroordeling van drie badmeesters in de verdrinkingszaak van een negenjarig meisje tijdens het schoolzwemmen, heeft scholen en zwembaden op scherp gezet. Afspraken en regels worden opnieuw tegen het licht gehouden.
Deel bericht

Basisonderwijs is één groot Walibi-pretpark voor commerciële organisaties (opinie)

23.06.17
De 'professionalisering' van het basisonderwijs wordt vooral op gang gebracht door de basisscholen af te rekenen op een Eindtoets Primair Onderwijs. Die afrekening is in strijd met de opdracht van Passend Onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)