Scholen steken voor onderwijs bedoelde miljoenen in de kachel

24.06.17
Basis- en middelbare scholen verkwisten miljoenen euro’s aan energiekosten. Verwarmingen staan in schoolvakanties aan, lichten blijven branden en scholen merken niet op dat netbeheerders te hoge facturen sturen.
Deel bericht

Waarom juf Nanouk, juf Roos en meester Mitch gaan staken

24.06.17
Ouders met schoolgaande kinderen weten het ongetwijfeld: dinsdag wordt er gestaakt door leraren. Veel basisscholen openen de deuren die ochtend een uur later, omdat de meesters en juffen actie voeren. Zo ook Roos Mathijssen, Nanouk Teensma en Mitch Kremers.
Deel bericht

Steve JobsSchool in Enschede wél een succes: ‘Varen onze eigen koers’

24.06.17
Het Steve Jobsonderwijs is lang niet overal succesvol, maar in Enschede slaat het concept wel aan. Ruim twee jaar geleden werd basisschool De Lipper omgetoverd tot openbare Steve JobsSchool De Uitvinding. Directeur Niels Anderson staat nog altijd achter de formule.
Deel bericht

Europese onderscheidingen voor Podium

24.06.17
Gisteren viel Podium Bureau voor Educatieve Communicatie uit Utrecht in de prijzen bij de uitreiking van de jaarlijkse Comenius EduMedia Awards in Berlijn. Podium ontving een Comenius Medaille voor de TOOL onderzoekendlerenapp.nl en een Comenius Siegel voor de 360graden VR Tour Woudagemaal.
Deel bericht

Vakbonden kondigen collectieve actie op 27 juni aan

24.06.17
De PO-Raad heeft een formele aankondiging van de collectieve actie ontvangen van de onderwijsvakbonden AOb, CNV onderwijs, AVS, FvOv en FNV.
Deel bericht

Eerst een biologietoets en daarna moet de 15-jarige Mick naar de rechter

24.06.17
Hij is net 15 jaar en bereidt zich op dit moment voor op zijn laatste toetsen voor de zomervakantie. Maar behalve een toets biologie heeft hij morgen ook een andere afspraak: bij de rechtbank in Assen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)