Hokjesdenken of zinvol? De haken en ogen van de SIRE-campagne

25.07.17
Als je afgaat op de nieuwe campagne van SIRE, moeten jongens het zwaar hebben. Op school worden ze drie keer vaker berispt dan meisjes, halen ze lagere cijfers en krijgen ze volgens hun ouders te weinig ruimte. Ook wordt druk gedrag vaak niet geaccepteerd en krijgen ze vier keer vaker dan meisjes de diagnose adhd.
Deel bericht

Scholen in Texas voeren opnieuw lijfstraffen in bij kinderen vanaf vier jaar

25.07.17
Drie scholen in de Amerikaanse staat Texas hebben besloten om opnieuw lijfstraffen in te voeren. Als de kinderen tussen vier en achttien jaar oud zich misdragen, mogen enkele leerkrachten hen slaan. Eventueel met een houten plank, zo staat er in de nieuwe regel te lezen. De schoolraad stemde unaniem voor het voorstel.
Deel bericht

Particuliere basisscholen winnen terrein

25.07.17
Steeds meer ouders sturen hun kind naar een particuliere basisschool. Het aantal van dit soort scholen in Nederland loopt de laatste jaren gestaag op, blijkt uit een inventarisatie van BNR.
Deel bericht

Carlo Boszhard nieuwe directeur van Benny Vreden

25.07.17
“Ik ben trots!” vertelde Carlo Boszhard vrijdagavond in RTL Summer Night. De presentator en duizendpoot heeft Benny Vreden Kinderproducties overgenomen, het bedrijf dat al ruim 50 jaar afscheidsmusicals en andere muzikale producten voor kinderen op de basisschool maakt. Vanaf 1 september neemt Boszhard het stokje over van Bart Peters, die het bedrijf 20 jaar onder zijn hoede heeft gehad.
Deel bericht

Ouders zijn niet verplicht te betalen voor extra les voor slim kind

25.07.17
Scholen mogen ouders niet dwingen om geld te betalen voor extra lessen voor hun slimme kind. Er mag wel worden gevraagd om een bijdrage, maar die is niet verplicht. Dat zegt het ministerie van Onderwijs in een reactie op een klacht van de ouderorganisatie Ouders & Onderwijs.
Deel bericht

We moeten jongens laten stoeien en druk doen, waarschuwt SIRE

25.07.17
Laat jij jongens nog wel jongen zijn? Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van SIRE over de omgang van opvoeders in Nederland met jongens.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)