Kinderen uit Sint-Maarten komen naar Nederland: 'De scholen zijn kapot'

18.09.17
De scholen op Sint-Maarten zijn verwoest, sommige leraren zijn zelfs vertrokken. Onderwijs is er voorlopig niet mogelijk en daarom zijn de eerste kinderen vanuit de Cariben onderweg naar Nederland om hier naar school te gaan. "Op Sint-Maarten is het niet veilig."
Deel bericht

Thema Christelijke Kinderboekenmaand 2017: Bibbers in je buik

18.09.17
BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak organiseert in oktober 2017 voor de 23ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema ‘Bibbers in je buik’. Dit thema heeft raakvlakken met het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Griezelen’.
Deel bericht

Follow the Money: De verplichte schoollunch, goed idee of niet?

18.09.17
In een serie van drie artikel besteedt de journalistieke beweging Follow the Money aandacht aan ontwikkelingen rondom gezonde schoollunches en de vraag of deze al dan niet verplicht zouden moeten worden in het primair onderwijs. In het artikel 'Wetenschappers en cateraars hongeren naar de verplichte schoollunch' (alleen voor abonnees) reageert ook de PO-Raad hierop.
Deel bericht

Kinderen op de vlucht gaan nauwelijks naar school

18.09.17
Bijna de helft van de Syrische kinderen op de vlucht krijgt geen onderwijs. Dat blijkt uit onderzoek van hulporganisatie Save the Children.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)