Onderwijsinspectie houdt rekenen en wiskunde tegen het licht

20.09.17
De Inspectie van het Onderwijs gaat volgend jaar onderzoeken wat de oorzaak is van het dalende niveau van het reken- en wiskundeonderwijs in Nederland.
Deel bericht

Gouden Penseel voor Martijn van der Linden en Gulden Palet voor Mattias de Leeuw

20.09.17
De Penseeljury heeft in het Rijksmuseum het prentenboek Tangramkat van illustrator Martijn van der Linden (Lemniscaat) bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek dat het afgelopen jaar in Nederland is uitgegeven.
Deel bericht

Monitor Aansluiting Onderwijs Jeugdhulp

20.09.17
Heeft u vanuit uw gemeente of samenwerkingsverband passend onderwijs de ambitie dat ieder kind naar school gaat? De Monitor Aansluiting Onderwijs brengt in kaart in hoeverre betrokken partners op dit moment samenwerken.
Deel bericht

ECNO Najaarsconferentie Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt

20.09.17
Op donderdag 16 november 2017 organiseert het ECNO de jaarlijkse conferentie voor het primair onderwijs. Het thema dit jaar is: Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt? Jelle Jolles, Karin van de Mortel, Anneke Smits, Kees Vernooy, Marcel Schmeier, Gert Rijlaarsdam e.a.
Deel bericht

Basisschool spreekt zowel pesters, meelopers als hun ouders aan, en dat werkt

20.09.17
Basisschool De Singel in Roosendaal denkt te weten hoe pesters en meelopers het best aangepakt kunnen worden. Ze besteden aandacht aan het fenomeen met een antipestplan. En dat werkt, vinden de kinderen en de juf.
Deel bericht

60 basisscholen testen vanaf vandaag Momento

20.09.17
Begin dit jaar, tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), kondigden schoolleveranciers en grote uitgeverijen Momento aan; het eerste overkoepelende digitale, vakoverstijgende en methode-onafhankelijke dashboard voor de leerkrachten in het basisonderwijs.
Deel bericht

EO-kinderprogramma wint Gouden Roos met Anti Pest Club

20.09.17
Het EO-programma Anti Pest Club is op het Gouden Rozen-festival in Berlijn uitgeroepen tot beste Europese kinderprogramma. In het programma brengt presentatrice Anne-Mar Zwart een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)