Stille reserves onderwijspersoneel: 83000

22.09.17
Voor het bestrijden van verwachte lerarentekorten kan onder andere een beroep gedaan worden op personen met een lesbevoegdheid voor het primair onderwijs die momenteel ergens anders werken of niet werken. Deze personen worden betiteld als de stille reserve.
Deel bericht

Christelijke scholen tegen verplicht Wilhelmus

22.09.17
Katholieke en protestants-christelijke scholen staan afwijzend tegenover een eventuele verplichting om hun leerlingen over het Wilhelmus te leren.
Deel bericht

Hoogbegaafd kind is een hoge kostenpost

22.09.17
Ouders met hoogbegaafde kinderen zijn duur uit. Waar andere ouders een kleine ouderbijdrage aan school betalen voor een uitje met de klas, wordt voor hoogbegaafde leerlingen een forse bijdrage gevraagd om het onderwijs zelf te bekostigen.
Deel bericht

Tip voor de Kinderboekenweek: schrijven door toeval

22.09.17
Heb jij al inspiratie voor de Kinderboekenweek in je klas? Doe mee met kinderboekenschrijver Janneke Schotveld en ervaar hoe je aan de hand van het toeval een verhaal kan verzinnen. Kidsweek in de Klas ontwikkelde samen met De Schoolschrijver deze inspirerende les op het gebied van creatief schrijven. En jij kunt hem voor je klas downloaden.
Deel bericht

Aantal scholieren dat bijzonder onderwijs volgt niet verminderd

22.09.17
Meer dan zeven op de tien leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs volgen bijzonder onderwijs, een school met een godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag. Dat aantal is al decennialang stabiel, blijkt uit een vergelijking van het CBS.
Deel bericht

Grootste leerlingenkrimp basisscholen achter de rug. Middelbare scholen aan de beurt.

22.09.17
Jarenlang leden basisscholen in grote delen van Nederland onder dalende leerlingenaantallen. Voor hen lijkt de grootste krimp voorbij. In het voortgezet onderwijs echter wordt de krimp nu pijnlijk voelbaar. Dat is te zien in de openbare webviewer die Verus in samenwerking met Agel Adviseurs ontwikkelde.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)