Leraren pikken het lage salaris en de hoge werkdruk niet langer

05.10.17
'Volgens Donald Trump zijn jullie met 1,2 miljoen!', grapt cabaretier Dolf Jansen tegen de massaal toegestroomde docenten in het Zuiderpark. 'De dreiging van jullie staking was al genoeg voor 500 miljoen erbij. Ik zou zeggen: plak er nog een week aan vast.'
Deel bericht

Opkomst landelijk onderwijsprotest boven verwachting

05.10.17
Tienduizenden basisschoolleerkrachten hebben actie gevoerd in het Haagse Zuiderpark. De leraren willen meer geld voor het basisonderwijs.
Deel bericht

Geen gekleurde pieten meer in Sinterklaasjournaal

05.10.17
Er komen geen gekleurde pieten meer in het Sinterklaasjournaal. Dat bevestigt de NTR ...
Deel bericht

Zeker 60.000 stakers op manifestatie Zuiderpark

05.10.17
Bij de protestmanifestatie in het Zuiderpark in Den Haag zijn al zeker 60.000 juffen en meesters aanwezig. Volgens de organisatie zijn er nog mensen onderweg. De manifestatie is om 13.00 uur begonnen.
Deel bericht

Klassenfotorel gaat verder: school in beroep

05.10.17
Scholenstichting De Haagse Scholen gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter om kinderen die vanwege het Offerfeest hun klassenfoto hadden gemist, een schadevergoeding toe te kennen.
Deel bericht

Scholen krijgen geen jodiumtabletten

05.10.17
Scholen krijgen niet standaard jodiumtabletten toegestuurd, ook niet als ze in een gebied liggen dat kan worden getroffen door een kernramp. Ze kunnen ze wel aanvragen.
Deel bericht

Twee derde stille reserve overweegt leraarschap

05.10.17
Mensen die een pabodiploma hebben, maar nu niet voor de klas staan, willen best in het primair onderwijs werken. Maar dan moeten ze wel voldoende tijd hebben voor de kinderen in de klas.
Deel bericht

Nederlandse leraar maakt in basisonderwijs veel lesuren

05.10.17
Nederlandse leraren in het basisonderwijs maken heel veel uren voor de klas in vergelijking met collega's in andere landen. Dat blijkt uit vorige maand gepubliceerde cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).
Deel bericht

'Staken? Dat doe je niet': School met de Bijbel in Langbroek is gewoon open

05.10.17
Terwijl veel basisscholen in het land vandaag de deuren dicht houden, zitten de 140 leerlingen van de School met de Bijbel in Langbroek gewoon op hun stoeltjes. Deze leraren doen niet mee aan de landelijke stakingsdag.
Deel bericht

Basisschooldirecteur Alphen ontkent ontucht

05.10.17
De directeur van een basisschool in Alphen aan den Rijn ontkent dat hij ontucht heeft gepleegd met een dertienjarig meisje.
Deel bericht

7 t/m 22 oktober: Codeweek 2017

05.10.17
De Codeweek vraagt aandacht voor het belang van leren programmeren. Dit jaar vindt de Codeweek plaats van 7 t/m 22 oktober. Deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd met als doel kinderen kennis te laten maken met programmeren.
Deel bericht

'Extra geld basisonderwijs verzacht slechts deel van pijn'

05.10.17
Het nieuwe kabinet zal waarschijnlijk een half miljard extra uittrekken om de werkdruk van de leraren in het basisonderwijs te verlagen. Maar er is meer nodig, meent hoogleraar arbeidsmarkt Frank Cörvers.
Deel bericht

Drie procent salaris erbij door de staking van vandaag? De slimme leraar rekent er nog niet op

05.10.17
Negen van de tien leraren in het basisonderwijs staken vandaag voor een hoger salaris. De 770 miljoen euro die het nieuwe kabinet waarschijnlijk uittrekt, vinden ze niet genoeg. En dan nog: hoeveel daarvan komt op hun loonstrook?
Deel bericht

Juffen en meesters staken voor meer geld en minder werkdruk

05.10.17
300 bussen met daarin 30.000 basisschoolleraren worden vandaag verwacht in Den Haag. Ondanks berichten gisteravond over een half miljard extra voor het basisonderwijs, gaat vandaag zo'n 90 procent van de leraren staken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)