De OnderwijsTopTalentPrijs 2017

06.10.17
De OnderwijsTopTalentPrijs 2017 is gewonnen door Ruth van Ringelesteijn van de Katholieke Pabo Zwolle en Zuzana Molcanova van Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Zij ontvangen de prijs vanwege de hoge kwaliteit van hun afstudeerprojecten en zijn verkozen tot de meest talentvolle jonge leraren van 2017.
Deel bericht

Oudergeleding MR stemt in met hoogte ouderbijdrage

06.10.17
Staatssecretaris Sander Dekker benadrukt dat de oudergeleding binnen de MR instemmingsrecht heeft op de hoogte en de bestemming van de ouderbijdrage.
Deel bericht

Impuls muziekonderwijs open voor derde ronde

06.10.17
Scholen die zich willen inzetten voor meer en beter muziekonderwijs kunnen vanaf nu weer terecht op onze website voor een aanvraag bij de Impuls muziekonderwijs. Deze ronde is er een budget van €5.000.000,- beschikbaar.
Deel bericht

Met pijn in het hart niet meer voor de klas

06.10.17
Ze verlieten het onderwijs en zouden best terug willen. Maar het is geen reële optie zolang het werk zo overbelast is. Drie onderwijzers vertellen.
Deel bericht

Conferentie 21e-eeuwse vaardigheden

06.10.17
Op 23 november 2017 organiseert SLO de conferentie over 21e-eeuwse vaardigheden. Tijdens deze conferentie wordt u op actieve wijze geïnformeerd over de 21e-eeuwse vaardigheden. U maakt kennis met de inhouden en conceptleerlijnen en wat dit kan betekenen voor uw onderwijs.
Deel bericht

PO in Actie eist plaats op bij sociale partners

06.10.17
Het lerareninitiatief PO in Actie wil samen met de PO-Raad en de vakbonden om de tafel om te bepalen waaraan het extra geld voor het primair onderwijs wordt besteed.
Deel bericht

Internationaal en innovatief: scholen winnen eTwinning-prijs 2017

06.10.17
De jaarlijkse eTwinning-prijzen voor het beste online uitwisselingsproject in het onderwijs zijn op 4 oktober uitgereikt op het eTwinning-congres in Nijmegen. De drie winnende scholen brengen vakoverstijgend onderwijs op een innovatieve manier in de praktijk en ze laten de leerlingen samenwerken met scholieren uit een ander land, aldus de jury.
Deel bericht

Terugblik: Staken doe je zo!

06.10.17
Zo'n 60.000 leraren uit het hele land kwamen donderdag bijeen in het Zuiderpark in Den Haag. Zij voerden actie voor meer salaris en minder werkdruk. Ondertussen was het bij de PO-Raad in Utrecht 'bring your kids to work-day'. De staking in beeld gebracht.
Deel bericht

Onderwijsassistenten moeten de werkdruk verlagen, maar waarom zijn ze zo belangrijk?

06.10.17
Het nieuwe kabinet trekt bijna een half miljard euro uit om de werkdruk van leraren te verlagen, werd gisteren bekend. Dat geld kan onder meer besteed worden aan extra onderwijsassistenten. Maar wat houdt hun werk eigenlijk in, en hoe ondersteunen ze de leerkrachten?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)