Diploma’s zijn hopeloos achterhaald, zegt deze hoogleraar

10.10.17
In het onderwijs werk je continu naar een handjevol verplichte mijlpalen: een mooie score voor je citotoets, je middelbare schooldiploma, en misschien na jaren zwoegen ook nog een papiertje waarop staat dat je je studie hebt afgerond. Een spoedcursus onderwijsvernieuwing door Harold Bekkering.
Deel bericht

Leraren willen opnieuw staken

10.10.17
Basisschoolleraren nemen geen genoegen met de 720 miljoen euro die Rutte III extra uittrekt voor het verhogen van de salarissen en verlagen van de werkdruk. Ze kondigen aan in november twee dagen te gaan staken.
Deel bericht

Regeerakkoord: belangrijkste punten op een rij

10.10.17
Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en Christenunie heeft vanmiddag een regeerakkoord gepresenteerd met 1,5 miljard euro aan structurele investeringen in het onderwijs. Maar bij de extra middelen voor lerarensalarissen en werkdrukverlaging in het primair onderwijs schuilt er een addertje onder het gras.
Deel bericht

Maatregelen Rutte-III €1,5 miljard voor kennis en onderwijs

10.10.17
U vindt hier de paragraaf "Onderwijs en onderzoek" uit het regeerakkoord van Rutte-III.
Deel bericht

Niet elk positief zelfbeeld is gezond

10.10.17
Niet ieder kind dat een positief zelfbeeld presenteert is psychisch even gezond. In de psychodiagnostiek van kinderen moet onderscheid worden gemaakt tussen een gezonde en een kwetsbare positieve zelfwaardering. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Max Güldner.
Deel bericht

Trouw: 'Steeds meer juffen, maar helaas in deeltijd'

10.10.17
Dagblad Trouw schrijft dinsdag dat het aantal vrouwen in het primair onderwijs verder stijgt. Uit de Onderwijsatlas primair onderwijs 2017 van het Arbeidsmarktplatform PO blijkt dat in 2016 85 procent van het personeel vrouw is; drie jaar eerder was dat 82 procent.
Deel bericht

Hét Congres - de inschrijving is geopend

10.10.17
Op vrijdag 24 november organiseren we Hét Congres op congrescentrum Papendal. Hét Congres is een landelijk onderwijscongres. Het onderwijs aan leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben staat centraal.
Deel bericht

Samen Digiwijzer: steun voor scholen op gebied van digitale geletterdheid

10.10.17
De Codeweek 2017 werd afgetrapt met de presentatie van het plan ‘Samen Digiwijzer’. CodePact, Mediawijzer.net en Kennisnet willen een 'Circle of Support' vormen en scholen helpen structureel aandacht te geven aan digitale geletterdheid.
Deel bericht

Meest bevlogen personeel van alle overheidssectoren in het primair onderwijs

10.10.17
Van alle overheidssectoren is het personeel in het primair onderwijs het meest bevlogen. Zo’n 94 procent is trots op zijn werk en 88 procent is enthousiast over zijn beroep. Tegelijkertijd is het verzuim gestegen, mede door werkdruk. De tevredenheid van de pabo-studenten stijgt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)