Eigen kookboek voor 10-jarige Shane Kluivert

12.10.17
Na een lucratieve sponsordeal met Nike en een contract bij het jeugdteam van topclub FC Barcelona krijgt Shane Kluivert nu ook zijn eigen kookboek. Kosmos Uitgevers komt begin volgend jaar met het boek vol recepten van de 10-jarige zoon van Patrick en Rossana Kluivert.
Deel bericht

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd bankpas

12.10.17
Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een bankpas. Was de middelbare school eerst nog het moment waar de meesten die pas kregen, nu is dat vaak al op de basisschool. En dat komt mede door de banken, die de minimumleeftijd voor een eigen pas steeds verder verlagen.
Deel bericht

De Schoolschrijver voorgedragen voor Astrid Lindgren Memorial Award

12.10.17
Stichting De Schoolschrijver is voorgedragen als Nederlandse inzending voor de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018. Deze prijs is de belangrijkste internationale onderscheiding in de kinderliteratuur en wordt ook wel de Nobelprijs voor de jeugdliteratuur genoemd. De nominatie is vanmiddag 12 oktober officieel bekend gemaakt tijdens de Frankfurter Buchmesse.
Deel bericht

Hoe de leraar verplicht werd zich bij te scholen

12.10.17
In de toekomst moeten leraren in een register onder andere hun bijscholing bijhouden. In het regeerakkoord dat deze week gepresenteerd werd, staat dat dit lerarenregister ‘van, voor en door de leraar’ moet zijn. Het probleem: dat register kan niet van, voor en door de leraar zijn.
Deel bericht

Geschillencommissie passend onderwijs wekt onvrede ouders

12.10.17
Ouders zijn ontevreden over de uitspraken van de geschillencommissie passend onderwijs. Dat blijkt uit een onderzoek van het onderzoeksinstituut Regioplan dat eind vorige week is vrijgegeven.
Deel bericht

Bijeenkomsten onderwijs aan nieuwkomers

12.10.17
Welke schakel je ook bent in het nieuwkomersonderwijs: leerkracht, schooldirecteur, bestuurder, taalspecialist: De PO-Raad en LOWAN hebben jou nodig. Kom naar één van de regionale gespreksmiddagen en help het nieuwkomersonderwijs verder naar een volgende stap.
Deel bericht

Opinie | Laat scholen vrij in het wel of niet aanbieden van programmeerlessen

12.10.17
Komende maand vindt op veel scholen in Nederland een Codeweek plaats. Die is onderdeel van een lobbybeweging voor verplicht leren programmeren in het onderwijs. De drijvende kracht erachter is oud-politica Neelie Kroes.
Deel bericht

Den Haag wil leraren uit Limburg en Zeeland

12.10.17
De schoolbesturen voor primair onderwijs en de gemeente Den Haag willen leraren uit krimpgebieden zoals Limburg en Zeeland naar de stad halen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)