Winnaars Cinekid Media Awards bekend

25.10.17
De game Senseless Fairytale heeft woensdagavond op het Cinekid Festival in Amsterdam de Gouden Leeuw gewonnen voor het beste mediaproject. De makers Geoffrey Lillemon en Anita Fontaine wonnen 3000 euro. Nieuw dit jaar is de Gouden Guppy, voor de beste app voor peuters en kleuters. De prijs ging naar YipYip voor hun prentenboek-app Een verre reis.
Deel bericht

Profiel: Ingrid van Engelshoven (D66), minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

25.10.17
Sinds donderdag 26 oktober is het kabinet-Rutte III een feit. Er komen zestien ministers en acht staatssecretarissen, verspreid over twaalf departementen. NU.nl maakt een overzicht van alle bewindspersonen.
Deel bericht

Intern begeleider hoort niet in laagste salarisschaal

25.10.17
Veel intern begeleiders hebben een functie als leerkracht, maar in de praktijk geven zij zelden les. Een aparte functie als ib’er biedt uitzicht op een betere beloning, maar ook minder zekerheid.
Deel bericht

Waarom deze leraar geen werkdruk voelt

25.10.17
Ouderavonden, nakijkwerk, vergaderingen, toetsweken, verjaardagen, administratie, uitstapjes en duizend andere dingen die bij het werk van de onderwijzer horen: Jorn van Dam ként de werkdruk in het basisonderwijs.
Deel bericht

Extra geld voor leraren structureel beschikbaar

25.10.17
Het extra geld voor de arbeidsomstandigheden van leraren in het primair onderwijs is structureel beschikbaar. Dat bevestigt de regering.
Deel bericht

Waarom krijgt OCW twee ministers?

25.10.17
Premier Mark Rutte moet uitleggen waarom er in de nieuwe kabinetsperiode onder andere op het ministerie van OCW twee ministers komen.
Deel bericht

Schotland gaat corrigerende tik verbieden: zo zit het in Nederland

25.10.17
Weinig straffen voor een kind zijn zo controversieel als de corrigerende tik: volgens sommigen kan het prima, anderen vinden het kindermishandeling. In Schotland wordt hij binnenkort verboden, en ook in Nederland is het sinds 2007 niet toegestaan om je kind een tik te geven.
Deel bericht

Rutte III grabbelton voor onderwijs

25.10.17
Terwijl in Den Haag gesleuteld werd aan een regeerakkoord, was het onrustig in onderwijsland. Protesten tegen werkdruk en zorgen om tekorten. Wat betekent het regeerakkoord voor het primair en voortgezet onderwijs? “Het blijft allemaal tamelijk vaag”, zegt Inholland-lector Jeroen Onstenk.
Deel bericht

Bijzonder onderwijs kan niet helemaal tevreden zijn met regeerakkoord

25.10.17
Onderwijs is een speerpunt voor het nieuwe kabinet. In de komende jaren pompt de overheid miljarden in scholen en universiteiten. Dat is vooral een wens van D66. Maar ook CDA en ChristenUnie wisten hun stempel op het nieuwe regeerakkoord te drukken. Toch kan het bijzonder onderwijs niet helemaal tevreden zijn;
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)