Wat is nou precies het verschil tussen een taalstoornis en een taalachterstand?

28.10.17
Het kortste antwoord is dan het meest logische antwoord. Een taalachterstand kan nog ingehaald worden door middel van extra woordenschattraining of intensief taalonderwijs. Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is een blijvende stoornis in taalverwerking en/of taalproductie die niet meer weg gaat maar waar wel, met intensief taalonderwijs, aan gewerkt kan worden.
Deel bericht

Onderwijs gaat overstappen op refurbished ICT-apparatuur

28.10.17
Het onderwijs wil voor ICT-oplossingen voor een groot deel overschakelen op gebruikte apparatuur. De overstap op deze ‘refurbished’ apparatuur wordt vooral ingegeven door de positieve impact op het milieu, geldbesparing en door het besef dat gebruikte apparaten niet onderdoen voor nieuwe.
Deel bericht

In gesprek met de winnaars van de Gouden Guppy 2017

28.10.17
Daags na de uitreiking van de Gouden Guppy 2017 spreken we met Paul Bierhaus, art director en sound designer bij YipYip en illustrator Gwen Stok over de winnende app 'Een Verre Reis', kwalitatieve content voor kinderen en het 'droomklimaat' als het gaat om kinderapps. Het bericht In gesprek met de ...
Deel bericht

Kamervragen over peperdure ‘controlezucht’

28.10.17
Roelof Bisschop (SGP) heeft direct na het aantreden van het nieuwe kabinet-Rutte Kamervragen gesteld over de 'controlezucht' waar het onderwijs volgens hem onder lijdt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)