Zie zelf hoe Zwarte Piet al anderhalve eeuw van uiterlijk verandert

16.11.17
Spaanse edellieden, roetveegpieten, Zwarte Pieten en regenboogpieten. Het uiterlijk van Piet staat nogal ter discussie. Toch is het niet zo dat Piet sinds zijn prille begin er altijd hetzelfde uit heeft gezien.
Deel bericht

Variatie groeit: meer grote en meer kleine klassen

16.11.17
Het aantal grote klassen in het basisonderwijs neemt toe, maar dat geldt ook voor het aantal kleine klassen. Dat meldt het ministerie van OCW.
Deel bericht

School en ouders gaan over uiterlijk Piet

16.11.17
School en ouders gaan over de keuze of bij het sinterklaasfeest Piet al of niet zwart is. Dat zegt bestuursvoorzitter Niko Persoon van Zaan Primair in Trouw.
Deel bericht

Scholen veiliger door meer aandacht voor seks

16.11.17
Met de publicatie ‘Seks op school. Werken aan seksuele integriteit in het onderwijs’ presenteert School & Veiligheid een handreiking om hier schoolbreed aandacht aan te geven.
Deel bericht

Steeds meer kinderen in 'plofklassen'

16.11.17
Het aantal grote basisschoolklassen is de afgelopen jaren met 5 procent gestegen. Ouderorganisatie Ouders & Onderwijs krijgt bijna wekelijks bezorgde telefoontjes. Leerkrachten klagen al langer over de te grote klassen.
Deel bericht

Minister Arie Slob aanwezig bij de Nationale Schoolleiders Top

16.11.17
Minister Arie Slob van Onderwijs heeft laten weten dat hij aanwezig zal zijn bij de Nationale Schoolleiders Top voor het primair onderwijs op 25 november in Utrecht, waar hij honderden schoolleiders zal ontmoeten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)