Sinterklaas toegejuicht bij intocht in Dokkum

18.11.17
Sinterklaas en zijn Pieten zijn aangekomen in Dokkum. "Dag lieve schatten, dag Dokkum!" riep de goedheiligman vanaf het dek van de Pakjesboot toen hij binnen kwam varen.
Deel bericht

175 kinderen krijgen les in de trein: 'Leuker dan die saaie lokalen'

18.11.17
Het is een bijzondere dag voor 175 kinderen van basisscholen uit de regio. Ze kregen vrijdagochtend geen les in een duf lokaal, maar in een rijdende trein. De leerlingen kregen het tripje cadeau vanwege de negentigste verjaardag van Tilburg University.
Deel bericht

Samen met Robot Onsy tafels leren

18.11.17
De Robot in de klas. Voor de leerlingen van Christelijke Basisonderwijs Oranje Nassau school is dat niet nieuw meer. Vorige maand heeft de school Robot Onsy, vernoemd naar de school, aangeschaft. Robots gaan een grote rol spelen in de toekomst van onze kinderen. Met de RoboTutor gaan de leerlingen, onder leiding van medewerkers van de TU Delft, de toekomst verkennen.
Deel bericht

Leerkracht kan in bedrijfsleven meer verdienen

18.11.17
Leraren in het basisonderwijs en burgerpersoneel van Defensie verdienen doorgaans minder dan mensen met een vergelijkbare baan in het bedrijfsleven.
Deel bericht

Weblog | Honderd jaar vrijheid van onderwijs

18.11.17
Dit jaar is het honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan de schoolstrijd, die al duurde sinds de invoering van de Grondwet in 1848.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)