Impuls voor Nederlands onderwijs wereldwijd

12.12.17
Ministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob (onderwijs) investeren in Nederlands onderwijs in het buitenland. Jaarlijks trekken zij hier € 3 miljoen voor uit. Door deze investering kunnen wereldwijd ruim 14.000 Nederlandse en Vlaamse kinderen les krijgen in hun moedertaal.
Deel bericht

Slob: eerst plannen, dan pas geld voor minder werkdruk op basisscholen

12.12.17
Minister Slob blijft erbij dat de honderden miljoenen voor verlaging van de werkdruk in het basisonderwijs niet volgend jaar al beschikbaar kunnen komen.
Deel bericht

Minister Slob grijpt niet in bij leerlingenvervoer

12.12.17
Minister Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs ziet op dit moment geen aanleiding maatregelen te nemen op het gebied van leerlingenvervoer. De problemen die aan het begin van dit schooljaar in veel regio’s speelden, zijn volgens hem opgelost.
Deel bericht

Meer dan 90 procent scholen dicht

12.12.17
Uit de eerste tienduizend stakingsregistraties van de AOb blijkt dat meer dan 90 procent van de scholen van deze stakers dicht zijn. Dat beeld is over heel Nederland hetzelfde. De AOb telt met name leden die op openbare, algemeen-bijzondere en katholieke scholen werken, minder op protestants-christelijke.
Deel bericht

'Onderwijs in het slop, Arie zet je bril eens op'

12.12.17
Tientallen basisschoolleraren zijn dinsdag samengekomen op de Dam in Amsterdam om aandacht te vragen voor de lage salarissen en de hoge werkdruk in het basisonderwijs.
Deel bericht

'Misschien moeten we maar een week gaan staken'

12.12.17
Als de politiek de eisen van de leraren in het basisonderwijs niet inwilligt, gaan de juffen en meesters na de feestdagen opnieuw actie voeren. Van januari tot de zomervakantie zijn dan estafette-acties te verwachten, zegt Jan van de Ven van belangengroep PO in Actie.
Deel bericht

Ook leraren speciale scholen in actie: 'Wij doen zwaarder werk voor minder geld'

12.12.17
Niet alleen leerkrachten in het basisonderwijs voeren vandaag actie, sommige leraren op middelbare scholen staken ook. Het gaat om docenten in het voortgezet speciaal onderwijs.
Deel bericht

Wetenschap & Technologie Academie 2018

12.12.17
Tijdens de W&T Academie gaan leerkrachten en Pabo-studenten een middag aan de slag met wetenschap & technologie-onderwijs.
Deel bericht

Ouders & Onderwijs: Steun ouders neemt per staking af

12.12.17
Basisschoolleraren leggen vandaag voor de tweede keer dit jaar het werk neer. Ze staken voor meer salaris en een lagere werkdruk. Dit terwijl de steun voor de stakingen bij ouders afneemt.
Deel bericht

Leraar is overal behalve in klas

12.12.17
In het hele land staan naar verwachting circa 100.000 basisschooldocenten dinsdag niet voor de klas. Zo kunnen leerlingen hun juffen of meesters buiten zien hardlopen, kerstliedjes horen zingen in een bejaardentehuis of als levend standbeeld bewonderen op de markt.
Deel bericht

Commentaar | Het signaal van de leraren vraagt om een royale handreiking van het nieuwe kabinet

12.12.17
De actiegroep die vorige week halsoverkop vakbond werd, PO in actie, waarschuwde ruim tevoren: wanneer het nieuwe kabinet niet over de brug komt, gaat het basisonderwijs opnieuw plat.
Deel bericht

Begrip voor lerarenstaking, maar hoe moet het met de opvang?

12.12.17
De organisatoren van de landelijke staking in het basisonderwijs verwachten dat ruim 90 procent van de basisscholen dinsdag de deuren sluit. Dat de staking doorgaat is pas een week bekend, dat maakte het regelen van opvang een uitdaging.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)