PO-Raad en partners: ‘Bundel geldstromen kinderopvang tot één basisvoorziening’

19.12.17
Als het kabinet een aantal geldstromen slim bundelt, kunnen álle kinderen gebruik maken van een voorschoolse voorziening. Dat voorstel deden vijf brancheorganisaties, waaronder de PO-Raad aan de Kamer in aanloop naar de begrotingsbehandeling van het ministerie van Sociale Zaken.
Deel bericht

Scholen en kinderopvang boos over wirwar van regeltjes

19.12.17
Scholen en kinderopvangcentra zijn boos dat de weg nog steeds niet is vrijgemaakt om gezamenlijk verder te gaan als kindcentrum. Ze willen als één organisatie, onder één dak opvang en onderwijs bieden aan kinderen van 0 tot 12 jaar, maar regels maken dat nu moeilijk. ,,Het hangt met plakband aan elkaar."
Deel bericht

Kennisnet: 'Leerlingen krijgen niet dezelfde kansen door gebrekkige ICT-kennis leraren'

19.12.17
Basisschoolleerkrachten kunnen niet goed genoeg omgaan met technologische hulpmiddelen. Dat vindt Kennisnet. Kinderen lopen daardoor belangrijke kansen mis, volgens adviseur Alfons ten Brummelhuis van Kennisnet.
Deel bericht

Opinie | Politiek kan voorbeeld nemen aan #Gordongaatniettrouwen

19.12.17
Ook de besluitvormers in het onderwijs zouden af en toe eens een 'gordonnetje' moeten doen, schrijft docent voortgezet onderwijs Pascal Cuijpers.
Deel bericht

Grote Rekendag 2018: De school als pakhuis

19.12.17
Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. De volgende Grote Rekendag vindt plaats op woensdag 28 maart 2018. Het thema van deze 16e editie is ‘De school als pakhuis’.
Deel bericht

Deelnemers Curriculum.nu bekend

19.12.17
De leraren en de schoolleiders die volgend jaar deelnemen aan Curriculum.nu zijn vrijdag op feestelijke wijze bekend gemaakt. De scholen die als ontwikkelscholen aan de slag gaan, worden begin 2018 onthuld. Veel deelnemers reisden naar Utrecht af om alvast met elkaar kennis te maken en hun uitverkie...
Deel bericht

‘Standaardiseer op scholen voorlichting over lachgas’

19.12.17
De voorlichting op scholen over de risico's van het gebruik van lachgas moet worden gestandaardiseerd. Dat staat in een rapport van het Trimbos Instituut.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)