Bewindslieden willen alleen faciliterende rol bij invoering lerarenregister

20.12.17
De bewindslieden van OCW onderschrijven de zorgen van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad over het lerarenregister en het gebrek aan draagvlak voor het register. Ze zien voor zichzelf op dit moment echter alleen een faciliterende rol bij de invoering ervan.
Deel bericht

'Achterstallig onderhoud scholen is megagroot probleem'

20.12.17
Help, onze scholen storten in en slurpen energie. En klaslokalen? IJspaleis in de winter, sauna in de zomer. Waarom leveren we onze kinderen nog af op een school met zo'n slecht binnenklimaat, vraagt Martijn Verwoerd van Bouwend Nederland zich af.
Deel bericht

Het grote 2017-onderwijs-jaaroverzicht

20.12.17
Door Steven Geurts 2017 was een bewogen onderwijsjaar. In maart waren er verkiezingen, waarna zelfbenoemde onderwijspartij D66 samen met Arie Slob van de ChristenUnie de scepter ging zwaaien op het Ministerie van OCW. Ondertussen verenigde PO in Actie het werkveld en werd er voor het eerst sinds jar...
Deel bericht

School wilde kinderen weren bij kerstdiner

20.12.17
Zeker zeven kinderen uit Hellevoetsluis hebben dagenlang met het schrikbeeld rondgelopen dat ze donderdagavond niet mee mogen eten tijdens het kerstdiner op hun school. Hun basisschool De Wateringe verbood hen de toegang, omdat hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet hadden betaald. Vanavond zwichtte de schoolleiding onder alle protesten en na vragen van deze krant ...
Deel bericht

Senaat voorkomt bezuiniging op onderwijs

20.12.17
De Eerste Kamer haalde dinsdag een streep door de bevreesde bezuiniging die het onderwijs nog boven het hoofd hangt. Met de steun van coalitiepartij D66 waren er voldoende stemmen voor een motie om deze zogenoemde doelmatigheidskorting te schrappen. Goed nieuws, vindt de PO-Raad.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)