Eerste Kamer laat doelmatigheidskorting nog niet los

12.03.18
De fracties van PvdA, PVV, SP, GroenLinks en OSF in de Eerste Kamer hebben opnieuw minister van Financiën Wopke Hoekstra verzocht om te bezien of de doelmatigheidskorting voor het onderwijs kan worden verzacht of ongedaan gemaakt.
Deel bericht

Tieners, ouders, en de worsteling met de smartphone

12.03.18
De smartphone: nog maar tien jaar geleden kwamen de eerste modellen op de markt, en begon een revolutie die nog niet tot stilstand is gekomen. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en is het gebruik ervan op bijna alle plekken geaccepteerd.
Deel bericht

Koningin Máxima bij opening Week van het geld

12.03.18
koningin Máxima was aanwezig bij de opening van de Week van het geld. Een initiatief om scholieren bewust te maken van geld. Want, jong geleerd is oud gedaan. Máxima trapte de week af samen met Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media en leerlingen van basisschool De Fontein uit Den Haag.
Deel bericht

Koopgedrag helft kinderen beïnvloed door vlogs

12.03.18
De helft van de kinderen in groep 5 tot en met 8 van de basisschool laat zijn koopgedrag beïnvloeden door vlogs waarin ze het product hebben gezien. Een op de zes kinderen zegt zelfs dat dat heel vaak voorkomt, meldt het platform Wijzer in Geldzaken op basis van onderzoek van Kantar Public.
Deel bericht

Opinie | Neder(ig)land: wees trots op je onderwijs!

12.03.18
‘We hebben het altijd over ons kikkerlandje, de baby van Europa. Wij zitten altijd maar op de hurken geringschattend over onszelf te praten. Maar je hoort nooit een Fransman geringschattend over Frankrijk praten.’ Godfried Bomans
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)