Toezichthouder privacy: ‘inzage in leerlinggegevens alleen als het noodzakelijk is voor werk’

14.03.18
Leraren mogen alleen nog maar leerlinggegevens inzien die zij voor de uitvoering van hun werk nodig hebben. Dit stelt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in een vandaag gepubliceerd onderzoeksrapport naar toegangsrechten. Wat dit betekent, lees je in dit artikel.
Deel bericht

Duizenden leraren basisonderwijs opnieuw de straat op

14.03.18
Duizenden leraren, schoolleiders en ouders demonstreerden vandaag in Amsterdam voor goed onderwijs, een beter salaris en een lagere werkdruk voor leraren. Naar schatting waren er 15.000 tot 20.000 demonstranten op de been.
Deel bericht

Waarom leraren in het basisonderwijs woensdag staken

14.03.18
Naar verwachting staken woensdag duizenden leraren in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht in de zogenoemde estafettestaking. Waarom is deze staking nodig en hoe ziet een gemiddelde werkdag in het basisonderwijs eruit? Een leraar en een directeur leggen uit.
Deel bericht

Lessenseries Leren schrijven met peer response online

14.03.18
Leer uw leerlingen schrijven met peer response (leerling commentaar) en gebruik de leerlijn Leren schrijven met peer response. De leerlijn bestaat uit lessenseries voor de groepen 5 t/m 8 en een docentenhandleiding.
Deel bericht

Scholen moeten geld terugbetalen door 'slecht systeem'

14.03.18
Basisschool 't Startblok in Cuijk moet bijna 200.000 euro terugbetalen aan Den Haag, omdat die voorgaande jaren te veel geld heeft ontvangen voor achterstandsleerlingen.
Deel bericht

Nederlands Twickto wint als enige speelgoedmerk internationale iF Design Gold Award

14.03.18
Twickto is sinds September 2017 verkrijgbaar in Nederland bij vele speelgoedwinkels en online stores, maar wordt ook aangeboden binnen het basisonderwijs en buitenschoolse opvang. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van nieuwe thema’s en producten en wordt de verpakkingslijn vernieuwd.
Deel bericht

Tussenjaar en bijgespijkerde leraar voor hoogbegaafd kind

14.03.18
Hoogbegaafde leerlingen moeten betere begeleiding krijgen van bijgeschoolde leraren en hulp krijgen van experts. Ook kunnen zij na groep 8 een tussenjaar volgen voor ze naar de middelbare school gaan.
Deel bericht

Amsterdamse ouders steunen stakende leraren

14.03.18
Een groep ouders uit Oost, Zeeburg en IJburg steunt de stakende basisschoolleraren. Onder de naam Ouders voor Goed Onderwijs lopen ze woensdag mee met de demonstratie.
Deel bericht

Hetze tussen vader en juf in Sneek: moet zijn kind van school?

14.03.18
Mag een Sneker basisschool een kind verwijderen van wie de vader ruzie voert met de leerkracht? Rechter C.H. de Groot van de Leeuwarder rechtbank denkt eigenlijk van niet. ,,Er moet sprake zijn van ernstig wangedrag en dat zie ik hier niet zo.''
Deel bericht

'Leerkrachten onderschatten omvang armoede kinderen'

14.03.18
Veel leerkrachten onderschatten de omvang van armoede van kinderen in Nederland. Slechts 13 procent van de leerkrachten weet dat een op de acht kinderen onder de armoedegrens leeft.
Deel bericht

Juffen en meesters leggen voor derde keer werk neer

14.03.18
Onderwijzers uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland leggen vandaag voor de derde keer het werk neer uit protest tegen de in hun ogen te lage salarissen en te hoge werkdruk. Naar verwachting lopen duizenden van hen in een mars door Amsterdam.
Deel bericht

Ouders roeren zich steeds meer in debat over lerarentekort in onderwijs

14.03.18
Op de school van haar twee kinderen in de Amsterdamse Watergraafsmeer is nog geen vervanger geregeld voor een leerkracht die volgende week met zwangerschapsverlof gaat. De reden: er is niemand beschikbaar, terwijl het toch echt een populaire school is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)