Was Berend Botje eigenlijk een Drentse edelman die voor Rusland streed?

19.03.18
Een dobberend beertje met een zeemuts schuin op zijn hoofd. Zo stellen veel mensen zich Berend Botje uit het bekende kinderliedje voor. Niet als een onverschrokken Drentse edelman die zijn geboorteplaats Zuidlaren ontvlucht om voor de Russen te gaan vechten.
Deel bericht

Dreigende taal van schoolbestuur Geldrop: ontslag voor leraren als werk niet wordt hervat

19.03.18
De leraren van drie basisscholen in Geldrop die zich maandag massaal ziek hebben gemeld, riskeren ontslag als ze het werk niet hervatten. Interim-voorzitter van scholenstichting 't Nut Mieke van den Broek-Hanskamp heeft dat maandag geschreven in een bericht aan de medewerkers.
Deel bericht

Lessen over diversiteit in de Week van de Lentekriebels

19.03.18
In de Week van de Lentekriebels, van 19 t/m 23 maart 2018, doen basisscholen in heel Nederland mee aan een projectweek over weerbaarheid, relaties en seksualiteit.  Het thema van deze 13e editie is ‘Anders?!'. Hierbij wordt diversiteit in allerlei vormen belicht: seksuele voorkeur, gender, cultu...
Deel bericht

Chaos Geldropse basisscholen compleet: woeste leerkrachten leggen massaal werk neer

19.03.18
De crisis op de Geldropse basisscholen De Regenboog, De Beneden Beekloop en de Ganzebloem is compleet. Bijna alle leerkrachten van de zogeheten Nutsscholen hebben zich zondagavond collectief ziek gemeld.
Deel bericht

Ruzie Geldropse basisscholen loopt helemaal uit de hand: nu ook interim-directeuren weggestuurd

19.03.18
Het conflict op de Geldropse Nutsscholen is helemaal uit de hand gelopen. Nu zijn ook twee interim-schooldirecteuren weggestuurd door de nieuwe crisis-bestuurder. Eerder deze zondag eisten de leerkrachten van de school al het vertrek van hun Raad van Toezicht.
Deel bericht

Druk ouders middelbare schooladvies onacceptabel

19.03.18
Driekwart van de leerkrachten ervaart druk van ouders bij het middelbare schooladvies. Dat blijkt uit een peiling van CNV Onderwijs en het tv-programma EenVandaag onder ruim 2.200 leraren. Meer dan de helft van de leraren heeft daarbij wel eens te maken met grensoverschrijdend gedrag, zoals schelden en dreigmailtjes.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)