Gemeente Amsterdam dringt aan op ouderbijdrage van 50 euro

16.03.18
Op voorstel van de SP, met steun van Groenlinks en de PvdA, gaat het stadsbestuur er bij scholen op aandringen dat de ouderbijdrage in het basisonderwijs niet hoger wordt dan 50 euro.
Deel bericht

Als het maar niet te Joods wordt

16.03.18
Het lijkt wel of de Jodenvervolging wordt gekaapt door niet-Joden voor politieke doeleinden. Anne Frank wordt tot in den treure gebruikt (misbruikt) om hedendaagse problematiek aan te kaarten. Je hoeft haar naam maar te noemen of je krijgt aandacht. Maar het gaat allang niet meer om wat zij heeft meegemaakt, om haar specifieke geschiedenis, ...
Deel bericht

Herrie in de klas: tips voor een betere akoestiek

16.03.18
Hoofdpijn, moeheid en leerlingen die niet lekker leren. Hoge geluidsniveaus en galm hebben veel impact. Toch krijgt de akoestiek van lesruimtes vaak weinig aandacht.
Deel bericht

Leerkracht moet in digitale tijdperk zorgen voor concentratie bij leerling

16.03.18
Concentratie is, zeker in deze tijd van toenemende digitalisering, belangrijk om te kunnen leren. De docent speelt daarbij een grote rol, reageert Cornelis Mosterd.
Deel bericht

Wat doen we met de lumpsum?

16.03.18
Dat is de vraag die de Commissie OCW in de Tweede Kamer zich stelt. Deze week organiseerde de Commissie een hoorzitting waarin drie deskundigen hun visie mochten geven op de voors en tegens van de lumpsumbekostiging. Verus was aanwezig om de discussie te volgen.
Deel bericht

Slob hakt volgende maand knoop door over verdeling extra onderwijsgeld

16.03.18
Het kabinet beslist volgende maand hoe het geld voor het wegwerken van onderwijsachterstanden wordt verdeeld. Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs wil het geld eerlijker verdelen over gemeenten.
Deel bericht

Schoolleiders: salaris gelijkschakelen met VO

16.03.18
Er moet een volledige gelijkschakeling van het salaris van PO-schoolleiders met het voortgezet onderwijs komen, vindt 92 procent van de AVS-leden. Dat blijkt uit een peiling van de AVS vorige week die door 852 schoolleiders is ingevuld. “Een duidelijke boodschap, die erom vraagt gehoord te worden”, zegt AVS-voorzitter Petra van Haren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)