Slob erkent problemen zorgleerlingen, maar passend onderwijs "niet mislukt"

25.06.18
Minister Slob wil de hulp voor scholieren met een psychische of lichamelijke problemen verbeteren. De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs vindt dat schoolleiders, leraren en ouders beter betrokken moeten worden bij het vinden van goed passend onderwijs voor de zorgleerlingen.
Deel bericht

'Politiek moet zich niet bemoeien met Nederlandse geschiedenis'

25.06.18
De Tweede Kamer moet zich buiten de discussie over de Canon van Nederland houden. Dat zegt Frits van Oostrom, die in 2006 de samenstelling van de Canon leidde, in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen.
Deel bericht

Aanpak knelpunten passend onderwijs

25.06.18
Passend onderwijs gaat te veel over de inrichting van bestuurlijke constructies in plaats van wat het beste is voor de kinderen. Schoolleiders en leraren geven aan onvoldoende betrokken te zijn bij de keuzes die het samenwerkingsverband maakt.
Deel bericht

D66: geld direct naar school, macht van besturen aan banden

25.06.18
Regeringspartij D66 wil de invloed van onderwijsbesturen fors inperken en scholen weer direct onderwijsgeld geven. Het overheidsgeld moet direct in de klas terechtkomen.
Deel bericht

Topcoaches willen een sporttoets voor alle kinderen

25.06.18
Nederlandse topsportcoaches willen dat er een bewegingstoets komt voor alle kinderen in Nederland. Ze zijn een handtekeningenactie gestart om dat voor elkaar te krijgen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)