Een jeugdhulpverlener op iedere school? In Nijmegen is het een feit

28.06.18
Basisscholen in Nijmegen kunnen zelf meebeslissen hoe zij middelen voor passend onderwijs inzetten. Op iedere school werkt bovendien een jeugdhulpverlener, bekostigd vanuit de gemeente. Titia Blankstein is coördinator van het ondersteuningsplatform Nijmegen, onderdeel van het samenwerkingsverband passend onderwijs Stromenland, en vertelt over de werkwijze.
Deel bericht

Basisscholen Eindhoven en Den Haag winnen TechniekTrofee 2018

28.06.18
Speciaal basisonderwijsschool De Reis van Brandaan uit Eindhoven en basisschool ’t Palet uit Den Haag zijn uitgeroepen tot winnaars van respectievelijk de TechniekTrofee en de Inspiratieprijs 2018. Zij ontvingen ieder een geldprijs van 2.500 euro. Om hiermee het wetenschap- en techniekonderwijs (W&T) verder te ontwikkelen.
Deel bericht

Budgetgrens Impuls muziekonderwijs bereikt

28.06.18
Scholen kunnen geen aanvraag meer indienen voor de regeling Impuls muziekonderwijs. Het budgetplafond is bereikt. Dit meldt het Fonds voor Cultuurparticipatie.Het Fonds is verheugd te zien dat zoveel scholen het belang van muziekonderwijs zien. Dankzij de extra investering is het mogelijk dat zo’n 1.600 scholen de middelen hebben om muziekonderwijs structureel in het lesaanbod op te nemen.
Deel bericht

Geef op school smaaklessen aan pubers

28.06.18
Opinie - Bij deze lessen doen leerlingen actief praktische en theoretische kennis op over gezonde, lekkere en duurzame voeding. Deze lesmethode is al door 60 procent van het PO ingezet. Wat mij betreft is het VO aan de beurt.Ten eerste blijkt deze vorm van voedselonderwijs zeer positief uit te pakken in het PO. Het effect is wetenschappelijk aangetoond en de waardering is groot.
Deel bericht

Johan (49) smeert brood voor arme Rotterdamse basisschoolleerlingen

28.06.18
Rotterdammer Johan Muurlink gokt dat hij momenteel dagelijks dertig tot veertig kinderen op twee scholen in de wijk Bloemhof van lunch voorziet.Een vriendin gaf hem tips: leg uit wat je doet, vraag duidelijk om wat je nodig hebt.Gelukkig zeiden winkeltjes uit de buurt: Johan, we gaan je helpen met het brood." Zijn buren zijn sinds het begin betrokken en via zijn donatiepagina komt ook geld binnen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)