Versterkte samenwerking met PO-Raad en VO-raad

29.06.18
VOS/ABB en de andere profielorganisaties hebben met de PO-Raad en VO-raad afspraken gemaakt om hun samenwerking bij strategische vraagstukken te versterken. Gestreefd wordt naar afstemming van standpunten richting politiek en samenleving en het naar buiten brengen daarvan. Onderkend wordt dat belangenafwegingen soms niet tot consensus zullen leiden.
Deel bericht

Eerste Hulp bij Thuiszitten: 4000 kinderen met autisme zitten gedwongen thuis

29.06.18
Naar schatting vierduizend kinderen met autisme tussen de 4 en 18 jaar zitten gedwongen thuis, omdat ze geen passend onderwijs krijgen. Dat moet veranderen, zegt Monique Post van de stichting Vanuit autisme bekeken (VAB).
Deel bericht

Kamerleden zetten vraagtekens bij vuurspringtraditie vrije school

29.06.18
Kamerleden hebben hun twijfels bij de vuurspringtraditie op vrije scholen. Vorige week liep een leerlinge van Vrije School Michaƫl in Zwolle hierbij tweede- en derdegraads brandwonden op. Nagenoeg alle vrije scholen doen mee aan de vuurspringtraditie tijdens het Sint Jansfeest. Het vuurspringen is een moedsproef voor leerlingen van de vrije school.
Deel bericht

Schoolbesturen stemmen in met cao-akkoord primair onderwijs

29.06.18
De leden van de PO-Raad hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor de CAO PO 2018. Ruim 88 procent van de leden is positief over het akkoord. Verschillende vakbonden maken bekend dat hun achterbannen instemmen met het akkoord. De cao wordt daardoor maandag 2 juli definitief getekend. Daarmee worden de salarisverhogingen voor alle medewerkers op 1 september van kracht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)