Provincie wil prominentere plek voor het Limburgs in het onderwijs

20.07.18
Er moet meer ruimte en aandacht komen in het onderwijs voor het Limburgs, bijvoorbeeld door op peuterspeelzalen Limburgs te spreken en speciale lesprogramma’s te ontwikkelen voor het basis- en voortgezet onderwijs. Dat schrijven de provincie Limburg en de Limburgse streektaalorganisaties in de nota ‘’n Laeve lank Limburgs’.
Deel bericht

Eerste vijf scholen aangemeld voor Vriendjes van Orpheus - schoolprogramma

20.07.18
Al vijf basisscholen in Apeldoorn willen hun leerlingen komend schooljaar, zonder extra kosten, meer cultuureducatie aanbieden. Via het Vriendjes van Orpheus – schoolprogramma sparen scholen punten die zij kunnen gebruiken om gratis theateractiviteiten te boeken uit het educatieprogramma van Theater Orpheus.
Deel bericht

Gezocht: meester/juf (1.000 euro)

20.07.18
Stagiaires, ouders en desnoods de directeur zelf: iedereen moet bijspringen zodat leerlingen op de basisschool na de zomer een leerkracht voor de klas hebben staan. De onderwijskwaliteit lijdt onder de schaarste, zeggen directeuren. De lat wordt lager gelegd: je bent al blij als je iemand vindt. Een vaste benoeming is geen probleem, een proefles niet altijd nodig.
Deel bericht

Jonkersvaart ‘viert’ sluiting school met circus

20.07.18
Vrijdag is de laatste dag voor obs ’t Jonkertje in Jonkersvaart. De school die nu nog tien kinderen telt, sluit met ingang van de zomervakantie, definitief haar deuren.Alle tien overgebleven leerlingen speelden een hoofdrol in de circusvoorstelling die woensdagavond onder grote belangstelling van ouders en grootouders werd opgevoerd.
Deel bericht

Gezocht: Basisschooldirecteur m/v, circa 60 uur per week

20.07.18
Nu de laatste basisscholen vrijdag met vakantie gaan, staat de schooldirecteur voor een haast onmogelijke taak. Het lerarentekort loopt op, nieuwe stakingen dreigen en de salarissen van de schoolleiding blijven achter.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)