Tachtig scholen in Zeeland aan de slag met muziek

06.09.18
Drie subsidierondes, 1659 deelnemende scholen en ruim 350.000 bereikte leerlingen. Dat is de Impuls muziekonderwijs. In deze laatste ronde hebben dit jaar 641 scholen uit heel Nederland het goede nieuws ontvangen, waaronder 44 scholen uit Zeeland. Hiermee komt het totaal aantal Zeeuwse scholen dat subsidie ontvangt op 80. Hiermee worden in totaal 11.552 leerlingen bereikt.
Deel bericht

Slaat de privacywet door op scholen? Oproep!

06.09.18
Op een middelbare school in Assen wordt leerlingen verboden om een WhatsApp-groep aan te maken met en voor klasgenoten. De reden? De privacywet. Welke regels zijn van kracht op de school van je kinderen of je eigen school? Kom je bijzondere dingen tegen als ouder, leerling, docent of student? Zijn bepaalde zaken onwerkbaar geworden? Te ver doorgeschoten?
Deel bericht

Lelystad: Inschrijven Scholierensport begonnen

06.09.18
Sportbedrijf Lelystad organiseert elk jaar Scholierensport, een sportkennismakingsprogramma voor peuters, kleuters, leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. De inschrijving voor dit jaar is begonnen. Het aanbod aan activiteiten is ook deze keer groot en divers: van yoga tot golf en van gitaarles tot zelfverdediging.
Deel bericht

Veel lege klaslokalen op stakingsdag 12 september

06.09.18
In de Leidse regio betalen ook niet alle schoolbesturen uit. Directeur-bestuurder Marton de Pinth van PROO Leiden en OBSG Leiderdorp laat weten dat hij bij de eerdere stakingen wel heeft uitbetaald.Ik denk dat het nu opnieuw doorbetalen bij een staking het effect van de bewuste individuele keuze ontkracht.’ Het geld blijft beschikbaar voor het onderwijs
Deel bericht

Minister Slob blij met gemaakte stappen sociale veiligheid op scholen

06.09.18
Minister Slob is blij met de stappen die scholen hebben gemaakt als het gaat om het bevorderen van sociale veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen gemakkelijker praten over pestgedrag, scholen voortvarend aan de slag zijn gegaan met antipestprogramma’s en sociale veiligheid meer monitoren. ‘'Ik ben nu positiever over de sociale veiligheid dan een paar jaar geleden''.
Deel bericht

Kinderen delen meer met ouders: ‘Zelfs papa praat over emoties’

06.09.18
Jongeren vinden het niet meer erg om thuis over hun angsten of enge dromen te praten. Ze delen hun zorgen met hun vader en hun moeder, blijkt uit onderzoek. Vooral vaders zijn beter geworden om te praten over hun emotie. "Mijn dochter is een papa's kindje, ik begrijp haar beter dan haar moeder." Vaders van nu willen vaak anders zijn dan hun eigen vader die vroeger vaak weinig thuis was.
Deel bericht

Buitenlandse docenten steeds vaker in Nederland voor de klas

06.09.18
Het aantal buitenlandse leerkrachten dat op Nederlandse scholen aan de slag wil, stijgt snel. Schoolbesturen zoeken hun personeel vanwege het nijpende lerarentekort over de grens.
Deel bericht

Boze leraren willen massale actiedag: 'Publieke sector staat in de fik'

06.09.18
De ontevreden leraren achter PO in Actie proberen een grote actie op dinsdag 2 oktober tegen het afschaffen van de dividendbelasting van de grond te krijgen. De actiegroep mobiliseert zorgmedewerkers, politieagenten, defensiepersoneel en jeugdhulpverleners. ,,Kiezen we tandenknarsen voor grootkapitaal of voor de publieke sector die in de fik staat?''
Deel bericht

Willen en kunnen leraren meer uren werken?

06.09.18
‘De aanname dat parttimers zomaar meer kunnen en willen werken (is) nogal discutabel’, stelt directeur Bas Guchelaar van het christelijke Kindcentrum De Schutkampen in Smilde in Trouw, in een opiniestuk over het lerarentekort.‘Er zijn immers vele redenen waarom leerkrachten geen grotere werktijdfactor willen. Mantelzorg, vrijwilligerswerk, sociale contacten en hoge werkdruk,...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)