Excellente School worden? Dan eerst waardering ‘goed’

07.09.18
Scholen die zich willen aanmelden voor het traject Excellente Scholen 2019, moeten van de Onderwijsinspectie eerst de waardering ‘goed’ hebben gekregen.In voorgaande jaren kon een school zich aanmelden voor dit traject zonder dat die al over de waardering ‘goed’ beschikte. De inspectie voerde dan in de maanden na de aanmelding een onderzoek naar ‘goed’ uit.
Deel bericht

Slob: vrijheid scholen in aanpak pesten behouden

07.09.18
Het is belangrijk dat scholen de ruimte houden om hun eigen keuzes te maken wat betreft het sociale veiligheidsbeleid en het aanpakken van pesten. Dit stelde minister Slob van OCW tijdens een algemeen overleg in de Tweede Kamer over sociale veiligheid op 5 september. Het overleg concentreerde zich vooral op pesten op scholen en anti-pestprogramma’s.
Deel bericht

Geen school in Armenië: uitzetting Lili en Howick lijkt onzeker

07.09.18
De moeder van Lili en Howick heeft nog geen school gevonden voor de kinderen in Jerevan. De scholen geven geen les in het Engels of zijn te duur. Ook maakt ze zich grote zorgen over hun psychologische gesteldheid. De uitzetting lijkt op losse schroeven te komen, want een geschikte school was voor de Raad voor de Kinderbescherming een voorwaarde voor het vertrek.
Deel bericht

Maatwerk in onderwijstijd voor leerlingen met een beperking

07.09.18
Vanaf 1 augustus 2018 is maatwerk in onderwijstijd mogelijk voor leerlingen die door psychische of lichamelijke beperkingen (tijdelijk) niet naar school kunnen. De school kan de leerling met instemming van de inspectie een aangepast onderwijsprogramma aanbieden dat afwijkt van de vastgestelde onderwijstijd. Op deze manier kan de leerling toch voor een deel onderwijs volgen op school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)