Gouden Penseel voor prentenboek Fabeldieren

19.09.18
Het prentenboek Fabeldieren van illustrator Ludwig Volbeda en auteur Floortje Zwigtman krijgt dit jaar het Gouden Penseel. Die prijs wordt sinds 1973 jaarlijks uitgereikt voor het best geïllustreerde kinderboek.
Deel bericht

De Grote Vriendelijke Podcast

19.09.18
De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Een initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw). Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur.
Deel bericht

Arie Slob wordt gezien als betrouwbare minister

19.09.18
Onderwijsminister Arie Slob wordt door de kiezers meer vertrouwd dan zijn OCW-collega Ingrid van Engelshoven, blijkt uit een enquête van EenVandaag.
Deel bericht

AOb: Prinsjesdag 2018, nieuwe tegenvallers voor onderwijs

19.09.18
Waar het onderwijs hoopte op nieuwe, extra investeringen, heeft Prinsjesdag vooral onverwachte tegenvallers in petto. Vanaf 2020 staat er een nieuw tekort van 114 miljoen euro in de boeken. Het onderwijs profiteert niet van de economische groei.
Deel bericht

Onderwijsbegroting 2019: Door op ingeslagen weg

19.09.18
Met zijn begroting voor 2019 bevestigt het kabinet de afspraken die het al eerder maakte voor het primair onderwijs, onder meer in het regeerakkoord. Met dank aan de toegezegde werkdrukmiddelen en extra geld voor salarissen heeft de sector inmiddels eerste belangrijke stappen kunnen zetten om het lerarentekort te lijf gegaan.
Deel bericht

Niet meer geld voor leraren dan was beloofd

19.09.18
Terwijl de koning de Troonrede uitsprak, cirkelde boven Den Haag een vliegtuig met luchtreclame: Liever Shell in zijn sas, dan een leraar voor de klas. Afzender: vakbond Leraren in Actie. De boodschap: het kabinet helpt multinationals door de dividendbelasting af te schaffen, maar doet weinig aan het lerarentekort.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)