Subsidie voor zij-instromers primair onderwijs bijna op

21.09.18
De subsidiepot voor zij-instromers in het primair onderwijs is zo goed als leeg. Medewerker personeelszaken Barbera Cantor bij scholenstichting Het Sticht ontving een email dat haar aanvraag mogelijk wordt afgewezen omdat het ‘subsidieplafond bijna is bereikt'.
Deel bericht

Haagse juf ontslagen na 'zeer schokkend bericht' over slachtoffertjes Oss

21.09.18
Een leerkracht van basisschool De Spiegel in Den Haag is per direct ontslagen, nadat ze op social media zeer kwetsende berichten had geplaatst over de slachtoffertjes van het spoordrama in Oss. De vrouw klaagde in krachttermen over de vertraging 'door' de kinderen.
Deel bericht

Logopediewetenschapper Ellen Gerrits pleit voor meer aandacht voor TOS

21.09.18
Op 22 september is het WereldTOSdag om aandacht te vragen voor mensen met een taalontwikkelingsstoornis. Kinderen met TOS hebben moeite met taal.
Deel bericht

Fries onderwijs niet goed op meer dan de helft van de scholen

21.09.18
Op meer dan de helft van de scholen is het Fries onderwijs niet goed genoeg. Van de basisscholen heeft slechts 30 procent de plannen klaar. Het voortgezet onderwijs haalt de 40 procent niet.
Deel bericht

Ruim 900 scholen hebben te weinig leerlingen

21.09.18
Ruim negenhonderd basisscholen in Nederland hebben te weinig leerlingen. Dat komt neer op één op zeven scholen. Voor een onbekend aantal scholen dreigt sluiting.
Deel bericht

Educatieve favorieten verzamelen en delen. Yurls is vernieuwd!

21.09.18
De vooral in het onderwijs veel gebruikte gratis webdienst Yurls is sinds afgelopen woensdag vernieuwd. De vernieuwde Yurls is nu nog beter te bedienen op mobiele apparaten, uitgebreid met enkele nieuwe toepassingen en (belangrijker nog) klaar om toekomstige toepassingen mogelijk te maken.
Deel bericht

Weer naar school na ongeluk Oss: 'Dit biedt de leerlingen houvast'

21.09.18
De basisschool in Oss waarop de vier kinderen zaten die gisteren om het leven kwamen bij het ongeluk op een spoorwegovergang gaat vandaag weer open. Dat is ook belangrijk, zegt rouwdeskundige Riet Fiddelaers van het expertisecentrum Omgaan met Verlies. "Het biedt de leerlingen houvast en veiligheid."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)