Armoede bepaalt mede ons schoolbeleid

21.10.18
Zo’n 117.000 kinderen en jongeren leven langdurig in armoede. Dat is 1 op de 30 kinderen en jongeren; gemiddeld in iedere klas één leerling. “Armoede is een belangrijke thematiek in ons werk”, ervaart directeur Marieke Hamburg van Katholieke basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg. “Ik kan er echt buikpijn van hebben.”
Deel bericht

Wie wordt onze nieuwe kinderambassadeur?

21.10.18
Deze tien kanjers zijn onze kandidaat-kinderambassadeurs. Ze presenteren zich in een videoboodschap. Ze zijn zich grondig aan het voorbereiden op de finaleronde op 3 november. Dan gaan ze een CAPtalk houden in Theather de Flint Amersfoort. Een CAPtalk een presentatie waarin zij vertellen hoe ze van Nederland een plek willen maken waar ieder kind mee kan doen.
Deel bericht

Groep 8 en klas 1 'doen' Globaland

21.10.18
Ook dit jaar was er weer een project voor de groepen 8 en de klassen 1. IKC De Bosmark (PO) en Schaersvoorde Dinxperlo (VO) werken sinds een paar jaar samen om de doorgaande lijnen van basisschool en voortgezet onderwijs soepeler te laten verlopen. In het kader daarvan werken de kinderen van de groepen 8 en klassen 1 samen aan een project.
Deel bericht

'Kinderen met lichte klachten krijgen te snel jeugdzorg'

21.10.18
Het aantal kinderen en pubers dat professionele hulp zoekt, groeit. Maar onduidelijk is waarom steeds meer kinderen om hulp vragen. Gemeenten die deze jeugdhulp betalen, raken hierdoor steeds dieper in de rode cijfers. Een kleine 90 gemeenten hebben al een beroep gedaan op de zogeheten 'stroppenpot', een noodvoorziening.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)