Zestien gereedschapskisten voor 'coole kids'

19.10.18
Op het Griendencollege werden dinsdag zestien gereedschapskisten uitgedeeld aan basisscholen uit de regio. Een initiatief van het VO, ondersteund door diverse gemeentes, om techniek en techniekonderwijs te promoten. Het initiatief werd gelanceerd onder de naam Regionale Techniekspelen. De bedoeling is dat op de basisscholen een boot ontwikkeld wordt.
Deel bericht

Vervangingspools verkopen vaker nee

19.10.18
Vervangingspools stellen vaker scholen teleur vanwege het lerarentekort. Vooral bij kortdurende vervangingen is het lastig om invallers te vinden. Invallers stromen door naar de vaste formatie van aangesloten schoolbesturen. De instroom in de pools blijft achter. De vervangingspools Cella en Poolwest kijken nu of ze zij-instromers kunnen trekken om hun pool aan te vullen.
Deel bericht

Vlaamse leraren zien goede arbeidsvoorwaarden Nederland

19.10.18
Het aantal Vlaamse leraren dat in Nederland gaat werken, neemt toe. Ze zijn blij met de in hun ogen goede arbeidsvoorwaarden in het Nederlandse onderwijs, meldt De Standaard. De Vlaamse krant meldt onder de kop ‘Het gras is groener in Nederland’ dat een groeiend aantal Vlaamse leerkrachten in Nederland lesgeeft. In 2013 ging het om 31 leerkrachten, in 2017 waren het er 68.
Deel bericht

Grappige prullenbakken in strijd tegen opwarming aarde

19.10.18
Met de première van een animatiefilmpje over ‘Groene Daken’ rondde Waterschap Vallei en Veluwe gistermorgen de eerste samenwerking met hun Raad van Kinderen af. ,,We zijn heel enthousiast over de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de kinderen’’, vertelt Dijkgraaf Tanja Klip-Martin
Deel bericht

Ouders Zuukerschool Epe mikken op nieuwe leerlingen met buitenschools 'Bijbel-uurtje'

19.10.18
De openbare Zuukerschool in het buitengebied van Epe heeft te maken met een dalend aantal leerlingen. Ouders komen nu met een initiatief om meer kinderen te verwelkomen: christelijke vorming als buitenschoolse activiteit.Het idee is om als buitenschoolse activiteit met de kinderen bij elkaar te komen. In een uurtje lezen ze uit de Bijbel, zingen ze liedjes en bidden ze.
Deel bericht

Als zzp’er voor de klas: Genieten van verschillende scholen

19.10.18
De zzp’er doet, langzaam, zijn intrede in het basisonderwijs. Wat zijn de voor- en nadelen? En is het een oplossing voor het lerarentekort? Ik doe hetzelfde werk, maar het voelt anders.Een freelance leerkracht doet eigenlijk hetzelfde als een invalleerkracht. Het verschil is dat een flexleerkracht zzp’er en dus zelfstandig ondernemer is. Die combinatie maakt het invallen veel leuker.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)