Vwo-leerlingen Marne college geven Engelse les op basisschool

17.01.19
CBS De Bron in Bolsward werd dinsdag bezocht door een groep van 26 leerlingen uit klas 3 VWO van het Marne college. Zij volgen het TweeTalig Onderwijs en gaven Engelse les aan groep 8. In de eerste drie leerjaren is ongeveer de helft van hun vakken Engelstalig.Aan het eind van het derde leerjaar sluiten zij TTO af en doen zij een Cambridge First examen, gelijk staat aan het examen havo-Engels.
Deel bericht

Minder last van griepgolf: elk half uur een ander voor de klas

17.01.19
Vanwege het tekort aan invallers ziet het onderwijs de griepgolf met angst en beven tegemoet. Dat geldt niet voor scholen die de omslag maakten naar innovatief lesgeven. „Wij zijn minder kwetsbaar”, zeggen voorbeeldscholen De Huve in Almelo en La Res in Enschede. Ze leggen uit hoe het werkt.
Deel bericht

Rotterdam zet in op kansengelijkheid

17.01.19
De gemeente Rotterdam trekt de komende jaren bijna een half miljard euro uit voor kansengelijkheid. ‘De ambitie is om alle Rotterdamse kinderen de beste onderwijskansen te geven. Daarom is gelijke kansen voor elk talent voor mij de kapstok van het Rotterdamse onderwijsbeleid’, zegt onderwijswethouder Said Kasmi (D66).
Deel bericht

Omscholing tot basisschoolleraar kost Vincent 16.000 euro: 'Belachelijk veel geld'

17.01.19
Ondernemer Vincent (50) wil zich laten omscholen tot basisschoolleraar. Maar die opleiding kost hem 8000 euro per studiejaar. De SP noemt zijn situatie 'volkomen idioot'. InHolland in Haarlem bevestigt dat Vincent inderdaad zoveel geld moet betalen. Als je al een bacheloropleiding op zak hebt, dan moet je in plaats van het wettelijke collegegeld instellingsgeld betalen.
Deel bericht

Scholen Zaan Primair en Agora vragen subsidie voor bestrijden lerarentekort

17.01.19
Deze schoolbesturen en de gemeente Zaanstad hebben subsidie aangevraagd om maatregelen te nemen tegen het lerarentekort.Voor het opleiden van zij-instromers kunnen regio’s 250.000 euro krijgen. Van de subsidie willen de schoolbesturen meer doen dan alleen extra leerkrachten werven. Ze willen ook investeren in voorschoolse educatie en iets doen om werkdruk te verminderen.
Deel bericht

Zo vind je de beste middelbare school voor je achtstegroeper

17.01.19
Het keuzecircus is weer begonnen: dringen tijdens open dagen en dan maar hopen op een gunstige loting. Hoe vind je met je achtstegroeper de beste middelbare school? Experts geven raad.
Deel bericht

Kabinet: De lerarentekorten blijven oplopen

17.01.19
De ministers Van Engelshoven en Slob schrijven aan de Tweede Kamer dat ze zorgen houden over de vraag of er in de nabije toekomst voldoende leraren zijn om kwalitatief goed onderwijs te blijven geven.Vooral in het primair onderwijs is de situatie nijpend. In het afgelopen schooljaar steeg het aantal vacatures dat na drie maanden niet was vervuld naar 20 procent.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)