Essay ‘Schaal in beschouwing’ pleidooi voor referentiepunten schaalvergroting in het funderend onderwijs

15.01.19
Referentiepunten voor fusievoornemens voor bestuurders, toezichthouders en stakeholders dragen bij aan het zicht houden op schaalvergroting in het primair en voortgezet onderwijs. Dat is belangrijk omdat die ontwikkeling veel zegt over het onderwijs in onze samenleving. Met referentiepunten geef je schoolbesturen bakens en kun je met elkaar zien wat er gebeurt.
Deel bericht

Teams curriculumontwikkeling vragen om input

15.01.19
Meepraten over wat leerlingen in de nabije toekomst moeten leren? Bekijk dan de tussenproducten die teams van leraren en schoolleiders hiervoor hebben ontwikkeld en geef uw feedback! Reageren kan nog tot en met 27 janu ari.Onder de noemer curriculum.nu werken negen ontwikkelteams momenteel aan de uitwerking van zogenoemde bouwstenen voor negen leergebieden.
Deel bericht

Afscheidsmusicals: Musical op School vernieuwd

15.01.19
Musical op School helpt leerkrachten bij het vinden van een afscheidsmusical groep 8 en andere musicals, al sinds 2002. Keus uit bijna 150 afscheidsmusicals. Alle belangrijke producenten van afscheidsmusicals zijn vertegenwoordigd. Musical op School is nu geheel vernieuwd.
Deel bericht

Filosoof verklaart onderwijs failliet

15.01.19
De Nijmeegse filosoof Jan Bransen stelt in zijn nieuwe boek Gevormd of Vervormd? dat het huidige onderwijssysteem failliet is. Hij pleit voor een vorm van onderwijs waarin leerlingen een grotere rol hebben en hun eigen stem, perspectief en positie leren ontwikkelen. In het primair onderwijs zou het vooral moeten gaan om het ontwikkelen van zelfvertrouwen ....
Deel bericht

Biggekerke is (bijna) klaar voor de toekomst

15.01.19
In Biggekerke wordt volgende week het eerste toekomstgerichte gebouw van Zeeland in gebruik genomen. Het pand is zo geconstrueerd dat het makkelijk kan worden omgebouwd en in de toekomst voor andere functies kan worden gebruikt.Omdat Biggekerke een relatief kleine kern is, wordt verwacht dat de basisschool over een jaar of vijftien zal moeten sluiten.
Deel bericht

Project duurzaamheid Gelderse basisscholen start vrijdag in Wijchen

15.01.19
Leerlingen van basisschool KBS de Viersprong in Wijchen geven 18 januari het officiële startsein voor het Gelderse project “Mijn ideale school”. Dat gebeurt in de vorm van een kookles, waarbij gedeputeerde Josan Meijers meehelpt.Het project Mijn ideale school is mede bedoeld om een plan te maken om de winkels zover te krijgen dat ze minder plastic gebruiken
Deel bericht

Slob gaat niet over positie onderwijsondersteuners

15.01.19
De sociale partners (PO-Raad en vakbonden) gaan over de positie van onderwijsondersteuners en niet de minister. Dat benadrukt Slob in een brief aan de Tweede Kamer. Die had onderwijsminister Slob om een reactie gevraagd naar aanleiding van een brief die was binnengekomen over de positie van onderwijsondersteuners in met name het (voortgezet) speciaal onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)