Onderwijsprijs voor tussenjaar van Stedelijk Gymnasium Nijmegen

18.02.19
SGN werd afgelopen week winnaar van de Gelderse voorronde van de Nationale Onderwijsprijs voor Intermezzo: een tussenjaar voor leerlingen die nog niet toe zijn aan het voortgezet onderwijs. In deze tussenklas zitten leerlingen die klaar zijn met de lesstof van groep 8, maar die wat betreft hun gedrag nog te jong zijn voor de brugklas.
Deel bericht

VO-raad: middelbare scholen verdwijnen in krimpregio's

18.02.19
Middelbare scholen dreigen te verdwijnen in zeker tien krimpregio's in het oosten van Nederland, Groningen, Friesland, Limburg en Zeeland, waarschuwt de VO-raad. Oorzaak is het afnemend aantal leerlingen in die gebieden. De vrees van de VO-raad is dat leerlingen in de periferie straks meer dan 20 kilometer moeten reizen voor voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Scholieren vergaderen over drie voorstellen

18.02.19
Tijdens drie scholierenraadsvergaderingen in februari en maart ontdekken leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs in de gemeente Lochem hoe 'democratie' werkt. Tijdens de vergaderingen beslissen de leerlingen zelf welk van drie voorgestelde lessen, allen met een maatschappelijk karakter, ze gaan volgen.
Deel bericht

On parle français, wir sprechen Deutsch klinkt het steeds vaker op de basisschool

18.02.19
Steeds meer kinderen krijgen Duits of Frans op de basisschool. Niet alleen in de grensregio's, maar ook in andere delen van Nederland. Vanaf groep 1 leren de kinderen daarbij spelenderwijs de taal. Duits wordt het vaakst gegeven, op 83 scholen in Nederland.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)