Onderzoek naar bestrijding hitte op scholen Brunssum

16.02.19
De Movarestichting onderzoekt wat nodig is om bij hitte verantwoord onderwijs te kunnen geven op basisscholen in Brunssum.Op basis daarvan moet een zogenoemde Hitteplan worden opgesteld. Dit geldt dan voor alle basisscholen. GGD en RIVM hebben tijdens de hittegolf van 2018 nadrukkelijk gewezen op het grotere gezondheidsrisico dat kinderen lopen.
Deel bericht

Nog geen locatie voor islamitische school

16.02.19
Het is nog onbekend waar de nieuwe islamitische basisschool zich in de gemeente Roosendaal gaat vestigen. De Stg Islamitisch Primair Onderwijs heeft enige tijd geleden goedkeuring ontvangen om dit jaar te mogen starten met de school. SIPO heeft naar aanleiding daarvan een verkenning gedaan naar de belangstelling voor de komende vijf jaar. Op basis daarvan wordt gekeken naar de locatie.
Deel bericht

Lelystad: Brede steun voor Klusklasidee van D66

16.02.19
In toenemende mate voelen kinderen die handig of creatief zijn of zich uitleven in ICT zich niet op hun kwaliteiten gewaardeerd en bieden we hen onvoldoende ontplooiingsmogelijkheden binnen hun schoolcarrière op de basisschool en aansluiting met het voortgezet onderwijs daarna, aldus D66.
Deel bericht

Klusklas voor leerling die niet zo goed leert rukt op

16.02.19
De klusklas is in opkomst in Gelderland. Steeds meer basisscholen experimenteren met praktijklessen voor kinderen die niet zo goed leren, maar wel handig zijn. Donderdag beginnen vijf scholen in Rheden met een proef en volgende maand start De Elstar in Elst met een groep. In Doetinchem draait al een klas van basisschool Dichterbij.
Deel bericht

Salaris leraar op Nederlandse scholen te laag?

16.02.19
Afgelopen najaar was er veel te doen over het salaris van leraren op de basisschool. Zij vinden dat zij in vergelijking met hun collega’s in het VO te weinig verdienen, terwijl zij hun werk net zo belangrijk vinden. Hieronder vergelijken we het start- en maximumsalaris van basisschoolleerkrachten in Nederland met 11 vergelijkbare landen in Europa. De cijfers zijn uit 2017.
Deel bericht

Aantal leerplichtigen dat langdurig thuis zit opnieuw gestegen

16.02.19
Het aantal kinderen dat langer dan drie maanden niet naar school gaat, is opnieuw gestegen. Vorig schooljaar waren het er bijna 4500, een jaar eerder nog iets meer dan 4200. Deze zog. thuiszitters hebben uiteenlopende problemen. Ze zijn bijvoorbeeld gepest, hebben fysieke of psychische problemen, zijn net in Nederland komen wonen of zijn met justitie in aanraking gekomen.
Deel bericht

Kleuters een uurtje Engelse les? Stop er maar mee

16.02.19
Uit onderzoek van de Radboud Universiteit blijkt namelijk dat dit nauwelijks effect heeft. De positieve effecten van een uurtje Engels zijn minimaal, maar het kost wel geld en energie. Ik denk dat je dus of meer uren moet maken, of gewoon in groep 7 moet beginnen. Maar hoeveel uur les kleuters moeten krijgen om wel een positief effect te zien, is niet helemaal duidelijk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)