Bijna drie ton voor meer muziekonderwijs op Zeeuwse scholen

02.05.19
Zeeland is aangewezen als proeftuin 'Muziekeducatie'. De provincie krijgt 285.000 euro subsidie van de minister om muziekonderwijs nóg belangrijker te maken op scholen. Het geld is o.m. bedoeld voor het opleiden van muziekleraren. Het is een soort verlengstuk op het project Méér Muziek In de Klas. Daarvoor kwam koningin Máxima naar Vlissingen om het samenwerkingsconvenant te ondertekenen.
Deel bericht

Download magazine 'Veilig' over kindermishandeling

02.05.19
In iedere klas zit gemiddeld één kind dat thuis is mishandeld, misbruikt of verwaarloosd. Om hulp te organiseren als het nodig is en om zelf het kind te steunen. Hoe doe je dat? Daarover gaat het gratis magazine Veilig, een uitgave van Augeo Foundation.
Deel bericht

Het is puzzeltijd op scholen: voor de directies [opinie]

02.05.19
Er zijn scholen die tijdens een vergadering of studiedag met het hele team samen aan de slag gaan om de formatie rond te krijgen, maar op de meeste scholen wordt er met wensen- of voorkeurslijstjes gewerkt. Leerkrachten vullen hun voorkeur voor het volgend schooljaar in; welke groep, hoeveel dagen, eventueel met wie, opleidingen, taken, enzovoorts.
Deel bericht

Blog | Meerderheid basisscholen heeft lees- en spellingonderwijs niet op orde

02.05.19
Half april 2019 verscheen het rapport ‘DYSLEXIEVERKLARINGEN, Verschillen tussen scholen nader bekeken’ van de Inspectie van het Onderwijs. Dit onderzoek besteedt aandacht aan de toename van het aantal leerlingen met een dyslexieverklaring in het ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)