Geurt Morren zet leerwerktraject op poten voor basisonderwijs

29.04.19
Het vak van leraar in het basisonderwijs heeft een flinke knauw gekregen. De werkdruk is te hoog, de salarissen te laag en de klassen te vol. Nieuwe leraren zijn er amper te vinden. Maar hoe nijpend is de situatie nu echt en is er een oplossing? Hij wil het lerarentekort structureel oplossen door toekomstige meesters en juffen het vak in de praktijk te laten leren van een ervaren leerkracht.
Deel bericht

Kabinet trekt jaarlijks 100 miljoen euro extra uit voor onderwijs

29.04.19
Het kabinet trekt bij de Voorjaarsnota structureel 100 miljoen euro extra uit voor onderwijs. Volgens bronnen rond het kabinet is dit een bedrag waar scholen en universiteiten jaarlijks op kunnen rekenen. Daarnaast is er voor de komende vijf jaar incidenteel meer geld beschikbaar voor het onderwijs. Dat bedrag ligt tussen de 90 en 100 miljoen euro per jaar.
Deel bericht

Maat vol voor meester Jan (oprichter PO in actie) na intimidatie familielid via Twitter

29.04.19
Meester Jan van de Ven, initiator van de lerarenbeweging PO in Actie en leerkracht op een basisschool in Overloon, is de intimidatie van de anonieme Twitteraar @AanVolk zat. De druppel is voor Van de Ven dat nu een familielid van hem is lastig gevallen. In een publieke oproep om zijn familielid met rust te laten, laat de leerkracht weten dat hij al twee jaar het mikpunt is van @AanVolk.
Deel bericht

Consistent lokaal beleid vergroot grip op jeugdhulp

29.04.19
Het aantal kinderen dat jeugdhulp krijgt, is tussen 2015 en 2017 met 12 procent toegenomen. Gemeenten die duidelijke, consistente keuzes hebben gemaakt in hun jeugdbeleid zijn beter in staat te duiden wat de oorzaken zijn van hun toegenomen uitgaven aan jeugdhulp en kunnen die ontwikkeling beter beïnvloeden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)